Napi tippajánló: CF Valencia - AZ Alkmaar

2012-04-05
Ha csütörtök, akkor Európa Liga! Így van ez ma is, a legjobb nyolc csapat ismét pályára lép, a negyeddöntők visszavágói következnek. Múlthéten a Valencia 2-1-es vereséget szenvedett Hollandiában, most hazai pályán javíthat! Vajon sikerül?

CF Valencia - AZ Alkmaar

Tipp: Valencia góljai 1,5 fölött

Odds: 1.44

Iroda: bet365

Kezdés: ma 21:05

Nyernie kell a Valencia csapatának, ha tovább akar jutni. A Hollandiában elszenvedett 2-1-es vereség még javítható, és vannak bíztató jelek is az elmúlt hetek botlásai mellett. Mert az tény, hogy a Valencia hullámvölgyben van. Nem jönnek a győzelmek, sőt kikaptak a sereghajtó Zaragozától is, ami igen fájó volt számukra.

De foglalkozzunk az EL-el, elvégre ez egy másik sorozat. Itt a második számú kupasorozatban, az előző körben hasonló volt a helyzetük. Szintén holland csapattal, a PSV Eindhovennel találkoztak, és idegenben csak döntetlenre voltak képesek. Otthon viszont 4-2-re verték el a PSV-t, tehát semmi sincs még veszve!

Továbbá jó hír, hogy a mai meccsen nem Dealbert fog szerepelni a hazaiak védelmében, aki bizony az AZ mindkét góljában vastagon benne volt múlt héten. Most az előzetesek szerint Ruiz és Rami játszik majd a védelem szívében, ami sokkal ígéretesebbnek tűnik így elsőre. Egyébként az első meccsen a vereség ellenére a Valencia nem játszott alárendelt szerepet, sőt talán mezőnyben jobbak is voltak egy picit. Pechükre az Alkmaar talált két gólt, ők meg csak egyet hoztak össze.

A holland AZ az Eredivisieben a 2. helyen áll, de hasonló cipőben járnak, mint a Valencia. Nekik sem megy a játék ezekben a hetekben, a kettős terhelést ők sem bírják el. Könnyen lehet, hogy rámegy a bajnoki címük, és az EL győzelem is odébb van még. Ami azt illeti, az utolsó három bajnokijukból csak egyet tudtak megnyerni, azt is nyögvenyelősen a gyengécske Waalwijk ellen. A Breda és a Vitesse is döntetlenezett velük, pedig egyik sem számít élcsapatnak Hollandiában.

Az AZ két gólfelelőse Altidore és Elm, két egymástól teljesen eltérő stílusú, és felépítésű játékos. A gólokat viszont mindketten szállítják, az odavágó hőse azonban az ausztrál válogatott Holmann és a belga Martens voltak. Mindketten jegyeztek egy-egy gólt, és egy-egy gólpasszt. De be kell vallani, hogy nem volt sok helyzete az AZ-nek, inkább szerencséjük volt. Ma viszont Ramiék ott lesznek a védelemben, nem fognak fickándozni a holland támadók, és az is biztos, hogy sokkal kevesebbet lesz náluk a labda.

A Valencia ha összekapja magát, akár ismét megrúghatja a négyet, akárcsak a PSV ellen. Soldado és Aduriz is játékra kész, ott lesz Mathieu, és a gyors, jól cselező középpályások is sok gondot okoznak majd a Alkmaar védelmének.

Végül pedig egy jó hír, ami szerint Jordi Alba hosszabbít a Valenciával, így jövőre is a denevéreseknél rúgja majd a bőrt. A hír még nem hivatalos, de 99%-ra kijelenthető. Így a Barca által is körüludvarolt Alba marad, ami mindenképp jó hír a szurkolók számára.

Tippünk, hogy a hazaiak legalább két gólig eljutnak ez a mérkőzésen. Az AZ idegenben nem lesz átütő, és most aligha lesz olyan szerencséjük, mint volt múlt csütörtökön. Tippünk a mérkőzés végeredményére 3-1, vagy 3-0.

Sok sikert, és jó szórakozást!Címkék: sportfogadás, tipp,