Napi tippajánló: Ausztrália (U17) - Horvátország (U17)

2012-07-07
Az U17-es kosár EB a vége felé közeledik. Ma rendezik az elődöntőket, holnap pedig kiderül, hogy az Egyesült Államok megvédi-e világbajnoki címét. Nem kérdés, hogy ők döntőzni fognak, a másik ágon azonban Asuztrália és Horvátország nagyot fog küzdeni!

Ausztrália (U17) - Horvátország (U17)

Tipp: Horvátország

Odds: 1.70 (háromesély)

Iroda: Fortunawin

Kezdés: ma 19:25

99% az, hogy USA döntőzni fog, így a kérdés csak annyi, hogy Ausztráliával, vagy a horvátokkal. Az ausztrálok a negyeddöntőben Argentínát verték közel 20 ponttal, de ugyanígy cselekedtek a horvátok is az aktuális meccsükön. Ők a cseheket verték 94-71 arányban, tehát kijelenthető, egyik találkozó sem hozott nagy izgalmakat, mindkettő viszonylag sima volt.

Ausztrália és Horvátország nagyjából hasonló erőket képvisel. Horvátország még veretlen, és az ausztráloknak is csak egy zakójuk van, az is a USA ellen. Két nagyon jól felkészített gárda, ahol a különbséget egy játékos jelenti, ő pedig Hezonja!

Mario Hezonját már a torna előtt úgy emlegették, mint lehetséges MVP. A jelenleg 2.00 méter magas játékos közel 20 pontot és 7 lepattanót átlagol. Nagyon képzett a srác, óriási jövő áll előtte. 50% fölött dob mezőnyből, büntetővonalról szinte nem tud hibázni (26/27). Lepattanózásban is odateszi magát, bár pont az elődöntőben nem csillogott pattanózásban, mindössze kettőt tépett le, de nem is volt szükság többre.

Hezonjához hasonló játékosa az ausztráloknak nincsen. Dante Exum ugyan a ststisztikai muatóit duzzasztja rendesen, de ő 1-es és 2-es poszton játszik, és sokkal többet don rá, mint a horvát Hezonja. Exum is remek játékos, szó se róla, de a horvát védekezés eddig  kiváló volt, Exumra is megvan az ellenszerük.

Ráadásul Exumék például a csehek ellen csak szenvedtek a csoportmérkőzés során, Hezonjáék pedig az elődöntőben lazán elintézték őket.

Mindkét együttes megérdemli, hogy itt van az elődöntőben, de Hezonja akkora klasszis már most, hogy ez a horvát csapat javára billenti a mérleg nyelvét ma este!

Sikert mindenkinek a mai napra is!

Címkék: sportfogadás, tipp,