Napi tippajánló: Atletico Madrid-Athletic Bilbao

2012-05-09
Tavaly portugál házidöntőt rendeztek az Európa Ligában, idén két spanyol csapat szerepel a fináléban. A szórakozás garantált, nézzük, mire számíthatunk ma este!

 

Atletico Madrid-Athletic Bilbao

Tipp: 2.5 gól fölött

Odds: 1.95

Iroda: bet365

Kezdés: ma 20:45

 

Hogy a két együttes milyen úton jutott idáig, attól eltekintenénk. Aki követte az EL eddigi történéseit, az úgyis tudja, aki meg nem, azt valószínűleg nem is érdekli. Sokkal fontosabb, hogy mit is várhatunk a fináléban ettől a két együttestől!

 

Az Atletico Madrid legutóbb a Fulham ellen a 2009-2010-es kiírást tudta megnyerni, tehát ők voltak az elsők, akik elhódították az Európa Liga trófeáját. (Régebben ez a sorozat UEFA Kupa néven futott...) Tavaly a Porto örülhetett, idén pedig ismét egy ibériai együttes fog nyerni, szóval nagyon úgy tűnik, hogy az EL spanyol és portugál csapatok privilégiuma.

 

Idén Bukarest ad otthont a döntőnek, tehát csöppet sem meglepő módon semleges pályán mérkőzik meg egymással a két spanyol együttes. A bajnokságban, amikor találkoztak, mindkét alkalommal a hazai gárda nyert. A baszkok otthon 3-0-ra, míg a madridiak 2-1-re tudtak győzni, de itt most nincs hazai pálya.

 

Teljesen háromesélyes találkozó, még tippelni is nehéz, hogy melyik csapat fog itt nyerni. Ezért éri meg gólok számára fogadni, mégpedig arra, hogy legalább három gólt látunk a döntőben. Igaz, hogy a 'tico és a Bilbao is remekül védekezik, de játszanak ők annyira őszinte focit, hogy ne a védekezés domináljon ezen a találkozón. Ezek a csapatok nem a túlélésre játszanak!

 

A Madrid 'játékban van', hisz nekik a spanyol bajnokságban is küzdeniük kell, hogy odaérjenek jövőre is az EL-be. (Persze ha ma nyernek, címvédő jogán indulhatnak, de erre nem lehet alapozni. Hétvégén a Malaga ellen hátrányból tudtak fordítani, Simeone nem pihentetett senkit. Ez talán nem is baj, játékban maradtak a focisták, és az jelent valamit, hogy a Malaga ellen hátrányból sikerült nyerniük.

 

A Bilbaonak nem sok célja van/volt a bajnoksággal, ők régóta a EL, és a Copa del Rey fináléra készülnek. Két trófeát is begyűjthetnek a baszkok, remek idényt futnak. Ők múlthéten a Getaféval 0-0-ás döntetlent játszottak, de fejben ők már nem voltak ott. Ráadásul Simeonéval ellentétben Bielsa a kezdőcsapat nagy részét pihentette, Susaeta, de Marcos, Muniain, és Llorente is pihent, hogy a döntőre frissek legyenek, és elsősorban nehogy megsérüljenek egy számukra tét nélküli bajnokin.

 

Ma már mindkét együttes a lehető legerősebb összeállításában lép pályára. Simaone 'ticoja 4-2-3-1-es felállásban vág neki a meccsnek, elöl természetesen Falcaoval, mögötte pedig a Adrian-Diego-Arda Turan hármassal. Nem akármilyen játékosok ezek, bármelyikük képes meccseket eldönteni! A Bilbao talán még a 'ticonál is támadóbb felfogásban kezd. Ők egyfajta átmenetet képeznek a 4-3-3, és a 4-3-2-1 között. Elöl Llorente , viszont mellette Muniain és Susaeta is a támadásokkal lesz elfoglalva elsősorban, az Ander Herrera-Iturraspe-De Marcos trió pedig végigrobotlja majd a meccset, ahogy azt tőlük megszokhattuk.

 

A védelmek sem rosszak, hisz ha rosszak lennének, akkor nem döntőzne ez a két együttes. De sem a Bilbao sem a 'tico nem a betonkemény védelme miatt van itt, hanem azért, mert minden meccsüket meg akarták nyerni! Ez a két csapat nagyon megérdemli a döntőt, és egész biztos, hogy ha már itt vannak, nem fognak változtatni eddigi felfogásukon, és meg szeretnék nyerni a találkozót!

 

Ahogy a két együttes egymás elleni bajnokiján, úgy most is minimum három gólra számítunk! Igazán szép focit játszik mind a Bilbao, mind az Atletico, és hiába a nagy tét, ezek a játékosok elsősorban focizni jöttek ide! Tippünk 2-2, aztán döntsön a hosszabbítás, vagy büntetőpárbaj!

 

Sok sikert, és jó szórakozást!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,