Mourinho szerint lejátszott meccs az Aranylabda

2012-12-05
A Real Madrid portugál vezetőedzője szerint eldöntött tény, hogy az idén is az FC Barcelona argentin támadója, Lionel Messi nyeri a FIFA-Aranylabdát.

 

Jose Mourinho egyszersmind kizártnak nevezte, hogy a világ legjobbját megillető elismerés elnyerésére szintén jelölt futballistája, a honfitárs Cristiano Ronaldo legyen a befutó 2012-ben.

 

"Megszavazták, az Aranylabdát már odaadták, mert amikor fontos futballvezérek kampányolnak, már tudhatod, ki a győztes" - fogalmazott újságírói kérdésre válaszolva kedd este, a Real Ajax Amsterdam elleni Bajnokok Ligája-mérkőzését (4-1) követően Mourinho, aki szerint valóságos hadjárat folyt Messi sikere érdekében.

 

A provokatív kijelentéseivel is elhíresült tréner arra nem vesztegetett szót, hogy a Barca sztárja a legtöbb összevetésben, így legfőképpen eredményességben ebben az évben is felülmúlta Ronaldót. A nemzetközi szövetség, a FIFA legutóbbi három voksolásán diadalmaskodó 25 éves Messi 2012-ben már 84 gólnál jár, és ha a szerda esti BL-fellépésén - a Barcelona és a portugál Benfica összecsapásán - egy találatot szerez, beéri, ha kettőt, meg is előzi az abszolút örökranglistát 1972 óta vezető német Gerd Müllert.

 

Ha a FIFA-választáson valóban az élen végez, a címvédő argentin lesz az első, aki negyedszer is elnyeri az Aranylabdát. Messi és Ronaldo mellett még a szintén Barca-futballista, spanyol Andrés Iniestának van esélye a cím kiérdemlésére.

 

A FIFA-Aranylabdára a tagországok válogatottjainak szövetségi, illetve csapatkapitányai, valamint az erre kijelölt újságírók szavazhatnak. A győztest január 7-én, a világszövetség zürichi gáláján nevezik meg.

 

Forrás: MTI

 
Címkék: labdarúgás,