Mourinho magyarázza az apró részleteket

2014-05-01
José Mourinho vezetőedző szerint minden egy perc alatt változott meg labdarúgócsapata, a Chelsea Bajnokok Ligája elődöntőjén, amelynek szerdai, londoni visszavágóján az Atlético Madrid végül 3-1-re győzött, s így továbbjutott.

 

„Egyetlen perc bizonyult döntőnek. Az Atlético kapusa lehetetlennek tűnő védést mutatott be, így ahelyett hogy mi kerültünk volna 2-1-es előnybe, az ellentámadásból a rivális büntetőhöz jutott és szerzett vezetést. Ez teljesen megváltoztatta a meccset - mondta a portugál tréner, aki sorozatban negyedik elődöntőjében maradt alul együtteseivel. - Ezek a meccsek apró részleteken dőlnek el, ebben a percben pedig két ilyen apró részlet is volt”.

 

Mourinho hozzátette, az első félidő inkább a Chelsea-é volt, de a spanyol gárda második találata után már kontrollálta a meccset, nagy önbizalommal játszhatott, így „egy csapat volt a pályán”, míg saját játékosai úgy érezték, elvesztették a meccset.

 

Az első meccsen született gól nélküli döntetlen után a félidei 1-1 a vendégeknek kedvezett az idegenben szerzett gól miatt, de a 60. percben Thibaut Courtois kapus, aki éppen a Chelsea kölcsönjátékosaként szerepel a madridiaknál, nagy bravúrral védte John Terry fejesét.

 

Az ellentámadás végén pedig a Diego Costa ellen elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőt a sértett értékesítette, így ahelyett, hogy a Chelsea előnybe került volna, már két gólra volt szüksége a továbbjutás kiharcolásához, erre azonban szinte esélyese volt az ezúttal is kiválóan védekező ellenfelével szemben.

 

Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője a találkozó után rögtön a fináléra tekintett előre, ahol a városi rivális Real Madrid lesz az ellenfél. „Az az igazság, hogy jól ismerjük egymást, így izgatottan várjuk az összecsapást”.

 

Diego Costa szerint pedig a csapat briliánsan futballozott, a játékosok mindent megtettek a fináléba jutásért és megérdemeltnek nevezte mind a saját döntőbe kerülésüket, mind a Real Madridét.

 

Az Atlético május 24-én, Lisszabonban története során másodszor játszhat a legrangosabb európai kupasorozat aranycsatáján, de először győzhet, mivel negyven évvel ezelőtt, 1974-ben elbukott a végső diadal küszöbén. Ezzel szemben a Real története tizedik BEK- vagy BL-elsőségére hajt.

 

Érdekesség, hogy spanyol házidöntő 2000 után másodszor jött létre - akkor a Real Madrid a Valenciát múlta felül a fináléban -, de abban mégis kuriózum a mostani párosítás, hogy most először ugyanannak a városnak két csapata találkozik majd a trófeáért.

 

Ami az Atlético Madrid mellett szól, hogy 2008 óta vagy az FC Barcelona, vagy a katalánokat búcsúztató csapat nyerte a BL-t, márpedig ezúttal a negyeddöntőben a spanyol főváros piros-fehér alakulata ejtette ki a gránátvörös-kékeket.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,