Most már biztos: Mourinho távozik a Realtól

2013-05-20
A Real Madrid elnöke bejelentette, hogy José Mourinho a szezon végén közös megegyezéssel távozik a királyi gárdától."A Mourinhóval folytatott megbeszélésen megállapodtunk, hogy a szezon végén felbontjuk a szerződést" - mondta hétfő esti sajtótájékoztatóján Florentino Perez, aki hozzátette, mind a klub, mind a tréner úgy vélekedett, most jött el az idő, hogy befejezzék az együttműködést. Az elnök pozitív mérlegűnek nevezte a portugál edzővel való közös munkát, mert mind a négy évében a legjobbak közé vezette a csapatát. A két fél abban állapodott meg, hogy nincs egymás felé semmiféle követelésük.


A sportvezető elárulta, egyetlen szakemberrel sem kötöttek elő-szerződést, illetve nem állapodtak egyelőre meg a jövőre vonatkozóan, továbbá azt is jelezte, hogy ez nem olyan probléma, amit holnapra meg kell oldani. Azt viszont megerősítette Perez, hogy miután közös megegyezéssel megállapodtak Mourinhóval a szerződésének felbontásáról, megkeresték a francia bajnok Paris Saint-Germaint Carlo Ancelotti elérhetőségével kapcsolatban, de hozzátette, az olasz edző nem az egyetlen jelölt a megüresedett posztra.

Mourinho három éve érkezett a királyi gárdához, szerződéséből pedig további három év volt hátra, ugyanis tavaly májusban 2016 nyaráig hosszabbított a királyi gárdánál. A Real az idényben mindössze egyetlen trófeát nyert, még augusztusban a Szuperkupát. A teljesítménnyel Mourinho is elégedetlen volt, edzői karrierje legrosszabb szezonjának nevezte a mostanit.

Az 50 éves portugál trénert azzal a céllal csábították 2010-ben az Internazionalétól a Realhoz, hogy irányításával a spanyol együttes megnyerje tizedik BEK-, illetve BL-trófeáját. Ennek érdekében a Mourinho érkezését megelőző évben és azóta összesen 400 millió eurót költöttek a játékoskeret megerősítésére, de a Real Madrid három év alatt mindössze három trófeát nyert: tavalyelőtt a spanyol Király Kupát, 2012-ben pedig a bajnokságot és a spanyol Szuperkupát hódította el.

A nemzetközi sajtóban napok óta arról írnak, hogy a Portóval és az Internazionaléval is BL-győztes Mourinho ismét a Chelsea mestere lesz, míg helyét a Realnál Ancelotti veszi át. Mourinho 2004 és 2007 között dolgozott a londoni alakulatnál és ezalatt minden hazai kupasorozatot - beleértve a bajnokságot is - legalább egyszer megnyert, a BL-ben pedig kétszer négy közé vezette a Kékeket.


Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,