Mongólia hasznot húzna a kínai sportfogadókból

2014-05-14
A mongol kormány legalizálná a sport- és lóversenyfogadást, hogy magukhoz csábítsák azokat a kínai fogadókat, akik a hongkongi lóversenyszezon szünetében is hódolni szeretnének sportfogadási szenvedélyüknek.

 

A mongol kormány azt tervezi, hogy megkeresi a Hongkongi Zsoké Klubot, hogy lovaikat és zsokéikat a szezonok közti szünetben saját lóversenyeiken szerepeltethessék. A hongkongi lóversenyévad szeptemberben kezdődik és július közepéig tart. A mongol kormány javaslata ezt a kéthónapos szünetet használná ki, hogy a versenyek illetve az azokra történő fogadások adóbevételével gazdagítsák az államkincstárat.

 

A kormány illetékesei úgy nyilatkoztak, hogy a jogszabályt - mely a Hongkongi Zsoké Klub szabályait és szabályozása alapján készült -  a következő három hónapban terjesztik a parlament elé. Az új tervezet egy szakasza kimondottan az online szerencsejátékokkal és a földi kaszinókkal foglalkozik, de egyelőre nem világos, hogy ezeket is engedélyezik-e a lóversenyzés és sportfogadás bevezetésével párhuzamosan.