MLS: Josef Martinez és az Atlanta történelmet ír

2018-08-19
Pár hete még azt találgatták a szakértők, eléri-e az Atlanta csatára, Josef Martinez a 30 gólt a szezonban. Most már az a kérdés, mennyivel lépi túl.

Atlanta United - Columbus Crew

MLS

Online sportfogadás tipp: 2.5 gól felett

Unibet odds: 1.50

Kezdés: vasárnap 22:00

 

Josef Martinez, az Atlanta támadója 24 meccsen lőtt 26 góljával vezeti a góllövőlistát az MLS-ben. Még 10 forduló van hátra az alapszakaszból a Unitednek, így ha tartja ezt az átlagot a venezuelai, még a 40 gólos szezon is összejöhet.

Vasárnap az Atlanta United lesz az ellenfél, amely együttes keleten a 4. helyen áll. Kisebb rangadó, két masszívan play off helyen álló csapat csatája lesz ez. Ami a két társaságban közös, hogy a Crew-nál is egy játékos lövi a gólok zömét. A Galaxy-től érkező Zardes 14 gólt szorgoskodott össze, szintén nem akármilyen teljesítmény.

Várható kezdőcsapatok:

ATL: Brad Guzman — Jeff Larentowicz, Michael Parkhurst, Leandro Gonzalez Pirez — Julian Gressel, Kevin Kratz, Eric Remedi, Chris McCann — Miguel Almiron — Hector Villalba, Josef Martinez
CLB: Zack Steffen — Harrison Afful, Jonathan Mensah, Gaston Sauro, Milton Valenzuela — Artur, Wil Trapp — Pedro Santos, Federico Higuain, Justin Meram — Gyasi Zardes

Azért lehet ez jó és látványos meccs, mert az ATL labdadomináns csapat, általában minden meccsen többet birtokolja a labdát, mint az ellenfél, főleg hazai 'gyepen'. A Columbus pedig a liga egyik legjobban kontrázó csapata, Zardes sebességét lehet kamatoztatni, ráadásul az Atlanta elég orrmotoros csapat, hátul gyakran találni rést a pajzson.

Jó példa a Seattle elleni találkozójuk, ahol végigtámadták a félidőt, felborult a pálya. Hiába volt sok helyzete Almirónéknak, nem tudtak betalálni, a félidő végén pedig egy ellencsapás után büntetőt harcolt ki a Sounders, amit értékesített is.

Viszont az sem jellemző az Atlantára, hogy a sok kialakított helyzetből nem lő pár gólt. Általában lő, és még úgy is lő, hogy Almirón eléggé formán kívül van. Mostanában nem nagyon jönnek a megoldásai, de nála bármikor változhat ez. A védők figyelmét ugyanúgy leköti, ha másért nem, már ezért fontos a jelenléte. Lüktető játékot várunk, sok akciót a kapuk előtt. Bár esőt jósolnak arrafelé, fedett stadionnál ennek sincs jelentősége.

Ami miatt pedig jó meccs lehet, hogy mindkét csapatnak győznie kéne. Az Atlanta Keleten a top2-be vágyik, sőt alapszakaszt akar nyerni. Viszont jelenleg csak 2. keleten, sőt a NYCFC is egy pontra megközelítette a piros-feketéket. Nyerni kell, mese nincs, bár az is igaz, az ATL sosem alibizik hazai közönség előtt. Viszont a Crew-nak is nyernie kéne, mert a play off nagyjából biztosnak tűnik, de ha sikerül nyerni, egy jó hajrával még a Columbus is beférhet a top2-be Keleten. Ez azért fontos a csapatok számára, mert így a play off első körében nem kell pályára lépni.

Címkék: sportfogadás, tipp,