Mississippi is beszáll az online pókerbe

2012-02-24
Az állam jogalkotói napokon belül benyújtják a törvényjavaslatot.


Mississippi beszállt abba a versenybe, mely az államok között zajlik, hogy minél korábban megjelenjenek az online szerencsejáték piacon.


Mississippi 2012-es Szerencsejáték Törvénye a már liszensszel rendelkező cégek számára teszi majd lehetővé az internetes szolgáltatás beindítását. A portáloknak a bruttó bevétel 5%-át kell majd havonta befizetniük az államkasszába.


Mielőtt azonban az első online oldal elkezdhet működni a mississippi Szerencsejáték Bizottságnak el kell fogadnia a jogszabályokat. 

A Bizottság szerint, az államban, mely 1990-ben legalizálta a szerencsejátékot, 30 kaszinó rendelkezik liszensszel, és ezek évi több, mint 2 milliárd dollár bruttó szerencsejáték bevételt tudhatnak magukénak. A kaszinókban összesen körülbelül 160 pókerasztal található.

A Caesars Entertainment-nek, a Boyd Gaming-nek és az MGM Resorts-nak vannak kaszinó érdekeltségei az államban, mindhárom cég valószínűleg beszáll a nevadai online pókerpiacra is.


Mialatt Mississippi még csak megpróbál beszállni a piacra, Nevada már gőzhenger módjára halad, hogy létrehozza az első amerikai, államon belüli piacot. A jogszabályok lényegében már készen vannak, már csak a liszenszeket kell kiadni.

A többi állam, ahol felmerült az online szerencsejáték szabályozásával kapcsolatos érdeklődés, az New Jersey, Washington DC, Kalifornia, Hawaii, Ohio, Connecticut, Észak Dakota, Florida és Iowa.


Címkék: online játék, póker,