Michelisz ütközés után 8. a második futamon

2013-05-05
Michelisz Norbert a nyolcadik helyen zárta a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyarországi fordulójának második futamát a Hungaroringen.

 

 A Zengő Motorsport pilótája kora délután második volt az első versenyen, így a két futamon összesen 22 pontot szerzett, s az összesítésben előrelépett a 12. helyről a tizedikre.

 

A második futam egy nagy balesettel indult, az első körben a kettes és a hármas kanyar közötti rövid szakaszon az olasz Gabriele Tarquini Hondája keresztbe állt, majd a gumifalnak ütközött, ahonnan gyakorlatilag "visszapattant" a pályára úgy, hogy nekicsapódott az éppen ott haladó Michelisz autójának. A magyar pilóta Hondája látszólag nem sérült meg komolyabban, de a nyolcadik helyről elrajtolt 28 éves versenyző az ütközés nyomán visszaesett a 11. pozícióba. A pálya megtisztításának idejére a versenybíróság beküldte a biztonsági autót, amely mögött két kört tett meg a mezőny.

 

Michelisz az újraindítást követően - a több tízezer lelkes magyar szurkoló buzdításától kísérve - sorra előzte riválisait, nyolc körrel a leintés előtt már nyolcadik volt, ám az előtte haladó "ötösfogatot" inkább csak követni tudta, mert bár néhányszor megpróbálkozott az előzéssel, előrébb lépnie nem sikerült.

 

A versenyt a vb-címvédő brit Robert Huff nyerte a marokkói Mehdi Bennani és a szintén brit Alex Macdowall előtt.

 

A WTCC betétfutamaként rendezett - együléses formaautókat felvonultató - AutoGP kategória délutáni második futamán Kiss Pál Tamás a délelőtti versenyhez hasonlóan az ötödik helyen zárt a 16 fős mezőnyben.

 

A WTCC következő fordulójára Ausztriában, a Salzburgringen kerül sor május 19-én.

 

A 2. futam végeredménye:

1. Robert Huff (brit, Seat Leon) 29:35.871 perc (14 kör) 

2. Mehdi Bennani (marokkói, BMW E90 320 TC) 0.426 másodperc hátrány

3. Alex Macdowall (brit, Chevrolet Cruze) 4.043 mp h.

...8. MICHELISZ NORBERT (Honda Civic) 7.232 mp h.

 

A vb-pontverseny állása 8 verseny után (még 16 van hátra):

1. Muller 160 pont

2. Tarquini 114

3. Huff 68

...10. Michelisz 48

 

Forrás: MTI

 

 

Címkék: autóverseny,