Mi várható a Németország - Lengyelország összecsapáson?

2016-06-15
Az Eb-n eddig 12 meccset játszottak le és 22 gól született. A meccsenként gólátlag nem éri a 2.0-át, de ez valahol várható volt, az elején a legtöbb válogatott óvatos. Másrészt remek kapusteljesítményeket is láttunk már, például Neuer, a németek hálóőre is több bravúrt bemutatott Ukrajna ellen.

Németország - Lengyelország

Tipp: döntetlen

Unibet odds: 4.20

Tippmix odds: 3.80

Kezdés: június 16. 21:00

 

Nézegetve a külföldi portálokat, több helyen várnak sok-gólos meccset, mint langyos, egy-két gólos, netán gól nélküli összecsapást. Az első körben mindkét válogatott nyerni tudott, a németek ha nem is sziporkázó focival, de 2-0-ra legyőzték Ukrajnát, míg a lengyel-válogatott hozta a kötelezőt, megverte a csoport leggyengébb tagját, az előzetesen pofozógépnek számító Észak-Írországot.

A német-lengyel mérkőzésen tehát vagy nyílt focit látunk, vagy úgy lesznek vele, hogy van 3-3 pont, ha még jön hozzá 1-1, akkor zsebben van a továbbjutás. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a németek még játszanak az észak-írek ellen, ahol jó eséllyel behúzzák majd a győzelmet, a lengyeleknek meg nem rossz eredmény a világbajnok ellen a döntetlen. Ha így nézzük, inkább egy óvatos iksz a valószínűbb.

Lewandowskiék az észak-írek ellen mezőnyfölényben játszottak, de gólt csak egyet szereztek. Ráadásul a mezőnyfölény mindössze 4 kaput eltaláló lövést eredményezett, ennél azért többre lehetett számítani előzetesen. A Nationalelf játéka is erősen döcögött, Ukrajnának több komolyabb helyzete is volt, de Fortuna megint nem állt Yarmolenkóék mellé. Több ziccert is elpuskáztak az ukránok, Neuer nagyokat védett, Boateng is mentett egyszer a gólvonalról, vagy az ukrán támadók törték ketté a labdát. A németek támadójátékától pedig nem lehettünk elájulva, Götze például csak bújócskázott az ukrán bekkek között.

Tartalékolni kell az egyenes kieséses szakaszra

Mindkét fél továbbjutással számol az első kör után, ehhez azért még egy pont nem árt, így az érdek közös, ha úgy nézzük. Hosszú még ez az Eb, nem feltétlenül kell kiadni minden erőt, energiát, ami a csapatokban van. Pláne, hogy egy újabb fárasztó szezon után nem sok van...

A selejtezők során is egy csoportban szerepeltek. Németországban a németek nyertek 3-1-re, Lengyelországban a lengyelek bizonyultak jobbnak 2-0 arányban. Ezek pont olyan eredmények, amelyek akár óvatosságra is okot adhatnak. Mindkét válogatott érzi, hogy itt akár bajba is kerülhet, szóval az óvatosság lesz a jelszó.

Amúgy is presztízs meccs ez a két ország között, egyik fél sem bukná el szívesen. Lengyelország az észak-írek elleni meccsét nagyon meg akarta nyerni, sikerült is. Ezt viszont nagyon nem szeretné elveszíteni, és még az is benne van a pakliban, hogy a gólszerző Milik kikerül a kezdőből, és a helyére egy védekezni is tudó középpályás érkezik. Jó esélyt látunk rá, hogy ezen a Németország-Lengyelország meccsen nem születik döntés!

Tipp: 1-1, vagy 0-0

 

Címkék: sportfogadás, tipp,