Megegyezésre törekszik a PokerStars

A PokerStars 2011 utolsó napjaiban jelentette be, hogy súlyozott hozzájárulás szerinti VPP-osztásra tér át, és ezzel párhuzamosan megváltoztatja rake-struktúráját is.

A terem korábban minden játékosnak egyformán osztotta a bónuszprogram alapját képező VPP-t, január elsejétől azonban már az is számít, hogy az adott játékos mennyit tett a potba. A játékosok tiltakozását követően a francia terem úgy döntött, hogy a rake-struktúrát változatlanul hagyja, de a súlyozott hozzájárulás szerinti VPP-osztás megmarad. 


A játékosok egy része nem elégedett meg ennyivel, alacsonyabb rake-et, illetve a súlyozott hozzájárulás szerinti VPP-osztás visszavonását kérték. Céljaik elérése érdekében január elsejére tömeges kiülést szerveztek, hogy telítsék az asztalokat és a várólistákat. Ez a módszer egyszer már bevált a PokerStarsszal szemben, mikor a  terem megnyitásakor a magas rake ellen tiltakoztak így a játékosok.


A PokerStars a sztrájk helyett inkább párbeszédet ajánlott: "Egy cégnek joga van változtatni az árain és a visszatérítési modelljén. A változásokkal elégedetlen ügyfeleknek joga van tiltakozni a változások ellen. Azonban nem hisszük, hogy a tervezett sztrájk konstruktív, és túl gyorsan hirdették meg. Jelenleg egy sztrájk nem késztetne módosításokra bennünket, az általunk felajánlott párbeszéd sokkal konstruktívabb." 


A PokerStars arra is figyelmeztette a játékosokat, hogy fel fog lépni a sztrájk ellen. Kezdetben néhány sztrájkoló esetében csökkentették a maximális asztalok számát, esetenként egyre. Ahogy a játékosok folytatták a várólisták telítését, néhány számlát be is zártak. A kifizetési funkció nem működött, de a kitiltások csupán ideiglenesek. 


A PokerStars a történtek után rövid nyilatkozatot adott ki: "A hónap második felében együtt dolgozunk a játékosok képviselőivel egy jobb rake-rendszeren. Reméljük, hogy meg tudunk egyezni egy olyan rake-struktúrában, ami a játékosok nagy részének -  a hivatásos és a hobbijátékosoknak is - előnyös."


Címkék: online játék, póker,