Megegyezés született a megmérgezett nyertes ügyében

2013-12-13
Egy évvel azután, hogy 1 millió dolláros nyereményét követően nem sokkal ciánmérgezés áldozata lett, Urooj Khan örökösei – felesége és lánya – bírói segítséggel megegyeztek.

 

A 46 éves Urooj Khan 2012 júliusában halt meg, néhány nappal azután, hogy átvette a közel százmillió forint értékű kaparós sorsjegy nyereményéről szóló csekket. (Mivel úgy döntött, hogy nem részletekben, hanem egy összegben veszi fel a nyereményét, az 1 millió dollárból „csak” bruttó 600 ezer, nettó 425 ezer dollár maradt.)

 

2011. július 20-án hazatért a munkából, szokás szerint megvacsorázott, majd nyugovóra tért. Nem sokkal később a velőtrázó sikítozására és hörgésére riadt fel a család, mentőt hívtak hozzá, azonban az orvosok már csak a halál beálltát tudták megállapítani nála. 

Az első vizsgálatok után úgy találták, hogy Khan szívelégtelenségben halt meg, ám mikor a családtagok kérésére újabb vizsgálatokat végeztek el, egyértelműen kimutatták, hogy a lottónyertes ciánmérgezés áldozata lett, és a rendőrség nyomozást indított az ügyben. 

2013 márciusában a férfit kihantolták, ám az ismételt vizsgálat nem vezetett eredményre, mert a szervezetébe jutott cián már lebomlott. Nem tudták megállapítani, hogy Urooj lenyelte, belélegezte vagy esetleg beleinjekciózták-e a mérget, a család azonban egyértelműen a férfi feleségét, Shabanát gyanúsította, és ebből nem is csináltak titkot.  

 

Khan, felesége és lánya a nyeremény átvételekor

 

Mivel Khan nem hagyott hátra végrendeletet, családja jogi csatározásba kezdett a nyeremény miatt. A tegnap született megállapodás szerint özvegye, a 32 éves Shabana Ansari megkapja a nyeremény egyharmadát, házukat és ruhatisztító vállalkozásukat.  Khan egy másik házasságból származó lányát, a 17 éves Jasmeen-t illeti a nyeremény kétharmada és néhány befektetés. A megállapodás záradéka szerint egyik fél sem adhat be büntetőügyi keresetet a másik ellen, hacsak új bizonyíték nem kerül elő.

 

A rendőrségi nyomozás tovább folytatódik, hivatalosan eddig még senkit sem vádoltak meg a gyilkossággal.