Már most megnyíltak az első dohányboltok

2013-06-24
Amennyiben minden szükséges engedélyt beszereztek, és az üzlethelyiség is készen áll, már most, a tervezettnél egy héttel hamarabb kinyithatnak az első dohányboltok.

 

A legtöbb trafikban még fejetlenség uralkodik egy héttel a tervezett nyitás előtt; nemhogy bútor nincs, de még a festéssel sem készültek el, mindössze egy papírcetli hirdeti az ablakban, hogy "itt Nemzeti Dohánybolt nyílik". Pedig az üzleti tervben valószínűleg a legtöbben vállalták, hogy jövő hétfőn kinyitnak.

 

Azonban ha nagyon keresünk, már találhatunk üzemelő dohányboltot, például Kispesten, stílusosan a kéttannyelvő Gimnázium szomszédságában. Ebben a kerületben egyébként nagy divat az iskola mellett nyitás, az Ady Endre úton elhelyezkedő mindkét általános iskola közvetlen közelében nyílik ilyen bolt, melyet a fiatalkorúk dohányzásának visszaszorítása érdekében  hoztak létre.

 

A gyors nyitás kizárólag marketingfogás lehet, ugyanis a kereskedőket csak július 15-től illeti meg a parlament által megszavazott 10%-os cigaretta árrés. Ezzel nyugat-európai színvonalra emelkedik a cigaretta ára, mely eddig nyugati szomszédainkhoz képest viszonylag alacsony volt. Jóval meg fogja haladni azonban az ukrán árakat, és ezt a tényt a feketekereskedelem melegágyaként emlegetik.

 

 Forrás: MTI

 

Nem valószínű azonban, hogy a lottóárusítást is viharos gyorsasággal kezdenék a trafikosok, legutolsó információnk szerint ugyanis a Szerencsejáték Zrt. még csak az igények felmérésénél tart. Kíváncsiak leszünk, hogy a megváltozott feltételek mellett hányan fogják mégis vállalni a lottózó üzemeltetésével kapcsolatos plusz terheket. A lottónál ugyanis nagyobb bevételt lehet elérni az üdítővel és a jégkrémmel, no meg a cigarettával.

 

 Forrás: MTI

Címkék: trafik,