Manchester United - Arsenal: Mit hoz nekünk Mourinho mikulása?

2018-12-05
A Manchester Unitednél elfogytak a védők. Eltiltások és sérülések nehezítik a hazaiak dolgát, nem számíthat könnyű meccsre a Vörös Ördögök csapata a szárnyaló Arsenal ellen.

Manchester United - Arsenal

Online sportfogadás tipp: Arsenal vagy döntetlen

Unibet odds: 1,57

Kezdés: 2018.12.05. 21:00

 

Nagyon nehéz helyzetbe került a Man. United, hisz rengeteg sérült játékosa van. A Southampton elleni 2-2-nél hétvégén Shaw-t is le kellett cserélni, így a védelem igencsak meg van tizedelve. Rojo a visszatérés küszöbén, de meccshiánya van. Lindelöf nem bevethető, Ashley Young eltiltott, Bailly-t nagyon rég láttuk, és kisebb-nagyobb sérülése van Darmiannak, Smallingnak, Jones-nak és Valenciának is. Egészséges védője egyedül Dalot van Mourinhónak. Elöl sem sokkal jobb a helyzet, hisz Alexis nincs bevethető állapotban, Rashford sem 100%-os, ahogy Lukaku sem. Lingard kapura veszélytelen, szóval nem egyszerű a portugál tréner helyzete.

Az Arsenal ellentétben a Uniteddel elég jó formát mutat. Becsúszott pár iksz, de a rajt után két elveszített rangadó óta veretlen az Arsenal, a bajnokságban immár 12 mérkőzés óta. A Tottenham ellen óriási derbit játszottak Torreiráék, mindkét csapat tudott vezetni a találkozón, de a végén az Ágyúsok örülhettek, hisz 4-2 arányban győztek. Xhaka egy meccsre szóló eltiltást kapott, Welbeck eleve sérült, Özil és Mustafi játéka pedig kérdéses. De még így is sokkal jobban áll Emery!

Az Ágyúsok jó formában vannak, 12 mérkőzés óta veretlenek. A Man. United szekere döcög, mert az még rendben, hogy a 12. fordulóban a városi rivális City megverte, de ezt követően a kiesőjelölt Crystal Palace-t  és a Southamptont sem sikerült legyőzni. A United 23 gólt nyelt be a bajnokságban, a top10-ben a legtöbbet. Közben szerdán a másik oldalon ott lesz az Arsenal, amely a lőtt gólokat tekintve a Man. City mögött a második.

Pogba vélhetően kihagyja a hétközi meccset, nem igazán lesz a pályán szervező játékosa a hazaiaknak. Matában nem bízik José, Andertól, Matictól és Fellainitól meg túl sokat ne várjunk gólpasszok terén. A középpályát így Torreiráék uralhatják, és ez akkor is igaz, ha a kimaradó Xhaka helyett Guendouzi kezd. A nagyhajú középpályás Isten adta tehetség, fiatal kora ellenére nagyon érett focit játszik, sallangok nélkül, és tényleg igazi all round játékos. A piszkos munkát is elvégzi, de a finomságok is ott vannak a játékában. Aubamyangék Lacazette-tel jó kis csatárduót alkotnak, Bellerinék a széleken nagyon megbízhatóak, nem véletlen, hogy az Ágyúsok 12 meccs óta veretlenek a bajnokságban.

Ahogy a United, és ahogy az Arsenal most kinéz, valószínűleg nem most szakad meg Emeryék veretlenségi szériája.

Bookmark and Share