Manchester City - Liverpool: Nem túlzás, már januárban eldőlhet a bajnoki cím!

2019-01-03
A Liverpool akár 10 pontos előnyre is szert tehet a Cityvel szemben, ha legyőzi csütörtök este. Jó esély van rá, hogy most focit is látunk, nem csak állóháborút, mint a liverpooli találkozójukon, ahol kis túlzással semmi sem történt 90 percen keresztül.

Manchester City - Liverpool

Online sportfogadás tipp: Kaput eltaláló lövések száma 8,5 felett

Unibet odds: 1,55

Kezdés: csütörtök 21:00

 

Nem tett jót a tél a Citynek, hisz december elseje óta három vereséget is begyűjtött a manchesteri együttes. A Chelsea elleni idegenbeli zakó a 'belefér' kategória, de ott volt a Crystala Palace és a Leicester elleni összeomlás is. A Liverpool és a Man. City közé már a Tottenham is beékelődött, szóval ennek már a fele sem tréfa. Ha Guardioláék bajnoki címet szeretnének ünnepelni, nem nagyon lehet többet hibázni.

De Bruyne játéka kérdéses, lehet, hogy a két Silva játszik Fernandinho mellett a középpályán. Elöl Agüero, mellette Sané és Sterling. A Liverpoolnál Gomez van sérültlistán, őt Lovren pótolhatja. Egyébként minden ok sérülések terén, Milner is bevethető, valószínűleg a csupaszív középpályás azért nem játszott legutóbb, hogy erre a meccsre totálisan fitt legyen. A Salah-Mané-Firmino trió ott lesz a kreatív zónában, és játszhat a két szélső védő is a Vörösöknél, AA és Robertson.

Érdekesség, hogy a whoscored.com például odáig merészkedett, hogy 3-1-es 'pool győzelmet prognosztizál, ami azért elég bevállalós. De tegyük hozzá, nem elképzelhetetlen.

A legutóbbi 0-0-ás meccsük olyan volt, mint egy rossz álom. ráadásul nem arról volt szó, hogy a támadók minden helyzetet kihagytak, vagy Alissonék nagy napot fogtak ki. Egyszerűen helyzet sem nagyon volt, egyik fél sem szeretett volna kikapni, jobb az egy pont mint az egy sem jelszóval le is ikszeltek.

Azóta viszont átrendeződtek az erőviszonyok. Akkor még a City és a 'pool fej-fej mellett haladtak az élen, azóta viszont Kloppék még veretlenek, a City meg 7 pontra lemaradt. Ha netán most is kikap, az már 10 pontos távolság, akárhogy nézzük, az brutális.

Szóval, amíg a liverpooli találkozójukon valamelyest érthető volt az óvatosság mindkét részről, itt most a City nem óvatoskodhat. Hazai pályán mindenképp faragni kell a különbségen, szóval azt a tutyimutyi focit nem lehet most pályára tenni, amely az Anfielden hozta a 0-0-t.

A mi tippünk, hogy ez sokkal nyíltabb meccs lesz, mint az előző volt kettejük között. Akkor a kapuk nem forogtak nagy veszélyben, ez most másként lesz. Az unibeten fogadhatunk a kaput eltaláló lövések számára, a határ 8,5-nél lett meghúzva. Ez nagyon kedvező line, vélhetően az oddsmesterek is emlékeznek még az őszi találkozójukra. Így húztak egy határt 8,5-nél, amit nekünk illene kihasználni. Mivel sokkal tempósabb, lüktetőbb, nyíltabb összecsapásra számítunk, így legalább 9 kaput eltaláló lövést talán joggal várunk el olyan csapatoktól, ahol ott van Mané, Sané, Sterling, Salah, Firmino, a két Silva. Kompany, Stones vagy van Dijk fejjel is veszélyes lehet, sőt így, hogy Gomez helyett Lovren játszik, még egy opció ő a 'poolnál szögleteknél vagy szabadrúgásoknál.

Az is lehet, hogy Klopp próbálja meglepni az ellenfelet, és az első 10-15 percben olyan letámadást alkalmaz, amitől a City zavarba jön. volt már a két csapat között nem is olyan rég bajnoki, ahol a Liverpool egy félidő alatt vágott négyet a Citynek. Egy biztos, itt a Citynek nem jó az iksz, és menni is fog előre, sokkal offenzívebb, direktebb játékra lesz szükség, mint legutóbb. Viszont a City védekezése azért elég szellős mostanában, akkor lenne ez igazán jó kis meccs, ha a Liverpool találna egy gólt az elején, és akkor beindulhatna a lavina!

Címkék: sportfogadás, tipp,