Mai tippajánló: Betis-Malaga

2011-11-05
A spanyol élvonalban ma három izgalmasnak tűnő mérkőzést rendeznek. Az én szemem egy olyan opción akadt meg, ahol az odds/érték arány nagyon jónak tűnik. Ez az opció pedig az, hogy a Betis és a Malaga meccsén legalább három gól születik.

Betis-Malaga
Primera Division
 
Tipp: 2.5 gól fölött
Odds: 2.15
Iroda: expekt
Kezdés: ma 20:00

A sevillai Betis az újoncok lendületével kezdte a bajnokságot, és a tabella felső részében foglalt helyet. Aztán ahogy az lenni szokott a friss feljutóknál, kipukkant a lufi, és a Betis óriási hullámvölgybe került. Legutóbbi öt meccsükön egyaránt vereséget szenvedtek, mindössze egy gólt lőttek, és kilencet kaptak...
 
A sevillai klub mai ellenfele egy andalúz csapat lesz, a nyáron a legtöbbet költő Malaga. Bizony, a Malaga rendesen bevásárolt a nyáron, többet költöttek, mint a Real Madrid, vagy a Barcelona. Ők jelenleg a hatodik helyet foglalják el a tabellán, de ők is épp egy kisebb gödörből lábaltak ki. Volt egy hárommeccses szériájuk, ahol még gólt sem lőttek. De hamar magukhoz tértek, az Espanyolt már 2-1 arányban megverték, és a játékuk is tetszetős volt azon a találkozón.
Az odds tehát azért ilyen magas, mert sem a Betis sem a Malaga nincs csúcsformában, és a gól is hiánycikk volt ezeknél a csapatoknál az utóbbi hetekben. Azonban a helyzet az, hogy minden meccs más!
 
A Betis Sevilla nem gondolhat arra, hogy az a pár pont bent tartja őket az élvonalban, amit az első fordulókban kapartak össze. Lépniük kell, és meccseket nyerni, különben már a telet is a kieső zónában töltik. Pepe Mel, a Betis mestere nagy taktikus hírében áll, valószínűleg erre a találkozóra is kitalál valami újat. A Betis hazai pályán 4-3-3-at játszik, amiből az derül ki, hogy támadólag lépnek ők fel, csak nem jön ki a lépés az utóbbi időkben. A zöld-fehér hazai csapatnak leginkább a jobb oldalon lesz keresnivalója. Ott Ruben Castro Monreal oldalán párszor biztosan a védelem mögé fog kerülni. De a másik szélen az apró termetű Jefferson Monteiro sem lassú srác. Ha Molinát helyzetbe tudják hozni a szélsők, akár a győzelem sem kizárt. A Betis nem egy rossz csapat, és otthon kettőzött elánnal mennek előre. Előbb-utóbb ők is kijönnek a gödörből, csak az a kérdés, nem lesz-e túl későn.
 
A tipp, hogy legalább három gól születik a meccsen. Nem titok, ehhez gólok kellenek, és azokat a vendégektől várhatjuk elsősorban. Az andalúzok tele vannak kreatív, támadó felfogású játékosokkal. Nyáron megszerezték Cazorlát a Villarrealtól, és Joaquint a Valenciától. Előbbi fontosságát jelzi, hogy Cazorla nélkül korábbi klubja a Villarreal csak vergődik, és a kiesés réme fenyegeti őket. Joaquin számára pedig ezért lesz ez fontos meccs, mert ő a Betisből indult, ott ismerte meg őt a nagyvilág. De volt annyira jó játékos, hogy amikor a Betis kiesett, ő bennragadt az élvonalban. Ők ketten a Malaga fazonszabászai, rajtuk fut keresztül minden akció. Sok csapatnak egy irányítója sincs, a Malagának kettő is. Ráadásul rajtuk kívül ott lesz még a fiatal Isco, aki az utánpótlás válogatottakban rugdossa a gólokat, és ott lesz Rondón is, akinek vérében van a góllövés tudománya.
 
Mindkét csapatnál megvan a motiváció, és ez nagyon fontos a tipp szempontjából. A Betis végre meccset szeretne nyerni, és hol tegye azt, ha nem hazai pályán. A vendég Malaga pedig az első négybe vágyik, és arra, hogy jövőre a Bajnokok Ligájában indulhasson.
 
Mindkét csapat győzelemre fog játszani, ebben is biztosak lehetünk! Nem sajátjuk a döntetlen ezeknek a csapatoknak, hisz ketten együtt eddig húsz találkozón vannak túl, és mindössze egy döntetlen született. A Malaga talán kicsit esélyesebb, X2-ben az is egy jó tipp, de 2.15-ös szorzóért szinte kihagyhatatlan opció, hogy minimum három gól esik a Betis és a Malaga meccsén. Sok sikert a tipphez, aki pedig meg is nézi a meccset, annak jó szórakozást kívánok!

Címkék: sportfogadás, tipp,