Magyarország - Szlovénia: A szív és az akarat diadala lehet

2018-06-13
A magyar kézilabda-válogatott borította a papírformát Szlovéniában. Gaberék győzelmére átlagban 1.30-as szorzót kínáltak a fogadóirodák, aztán Nagy Laciék mentek, láttak és győztek. Szerdán jön a visszavágó!

Magyarország - Szlovénia

Online sportfogadás tipp: Szlovénia góljai 26.5 alatt

Unibet odds: 1.67

Kezdés: szerda 19:00

 

Bár sokan (foci) vb-lázban égnek, szerdán még érdemes egy picit a kézilabdával foglalkozni. Megérdemlik a srácok, hogy fényezzük őket. Bár a vb-selejtezős párharc még nem dőlt el Szlovénia ellen, de az idegenbeli meccs alapján van okunk bizakodni. Mi úgy voltunk vele, ha 1-2 góllal kikapunk, az még kezelhető eredmény, aztán jött a meccs, mi pedig csak ámultunk.

Igazi harc volt a pályán, a dán játékvezetők nem győzték fújkálni a sípot. Rengeteg volt a 2 perces kiállítás (főleg nálunk), amiből persze sok jogos volt, de azért lejtett a pálya Szlovénia számára. Nagy Laciék viszont ezzel nem törődve nagyon keményen küzdöttek, aztán lassacskán felértek a gólok számában a szlovének nyakára. Ezt követően jött a meglepetés, mert a magyar válogatott előnybe kerül, aztán az előnyt még hízlalni is tudta. Remek kapusteljesítmény, remek védekezés, és kemény, egyben fifikás támadójáték. Még az sem zavarta össze a csapatot, hogy Bánhidi piros lappal elég korán kiszállt. Bodó iszonyatos bombákat helyezett el a szlovén kapuban, Nagy Laci is mindig jókor szólt hozzá egy-egy góllal. Az nem meglepő, hogy Lékai és Bodó 6-6 góllal terhelte az ellenfelet, de az, hogy Bóka mindenféle megilletődöttség nélkül szintén hatot vállal, le a kalappal!

A találkozó utolsó perceiben pedig még kétszer villant a válogatott, két gyönyörű kínai figurából szerzett góllal sikerült padlóra küldeni Kavticnikékat. A válogatott 5 góllal nyert, ami hat is lehetett volna, ha a hazai csapat nem lő utolsó másodperces gólt. A fordulópont 23-23-nál volt, ekkor ugyanis a magyar csapat nem engedett gólt, Székely mindent fogott. Bodóék közben elöl sem tétlenkedtek, futottak egy 6-0-ás szériát, ebbe rondított bele a szlovének dudaszó előtti pillanatban belőtt dugója.

 

Szerdán visszavágó

Aki látta a csapatot, aki látta a tüzet, az nem nagyon tudja elképzelni, hogy szerdán baj lehet. Ennyire egységes, ennyire egy irányba húzó együttest ritkán látni.  Koperben hétvégén 12 darab kettő percet szedtünk össze, mellette volt két piros lap, melyek közül persze csak Bánhidié volt jelentős veszteség, mivel Sipos a végén került partvonalra. A szlovének is kaptak 8 darab kiállítást, ha nem is nagyon, de egy picit hazafújtak a sporik. Így tudtuk 24 gólon tartani Szlovéniát, ami igazán dicséretes.

Nem valószínű, hogy Nagy Laci meg Ilyés Feci nem tartja a földön a csapatot. Még nincs meg a cél, a vb főtábla. Láthattuk, hogy a szlovéneknél is elég volt egy lyukas 6-7 perc, ki is kaptak öt góllal. Védekezésben csöppet sem leszünk puhábbak, és nem kérünk mi hazai pályát, nekünk már az is elég, ha azonos feltételek mellett játszhatunk. Nagyon ritka az kézilabda meccsen, hogy picikét nekünk fújnak. Előfordul, de nagyon ritkán.

 

Rohanni nem fogunk, pláne nem vesztünkbe!

Ami szintén valószínű, hogy sietni sem fogunk sehová. Nekünk az nem cél, hogy 30 gól fölé menjünk, nem cél a sok gólos találkozó. Ha kevesebb a gól, az nekünk kedvez. Mi idegenben 29-et lőttünk, így ha Szlovénia nem jut el legalább 29-ig, akkor nekik hat góllal kell nyerni a vb főtáblához. Ha mondjuk ők is öttel nyernek például 28-23 arányban, akkor is mi jutunk ki a vb-re, mivel idegenben többet lőttünk. Azonban, ha Szlovénia például 30-25 arányban győz, akkor már ők mennek a vb-re, és mi szomorkodunk. Tehát nem cél a gólzáporos meccs, de igazából annyira jól zárt vissza a válogatott idegenben is, hogy elvileg itthon sem lehet ebből gond.

A szlovén könnyűlovasságnak nagyon nem ízlett a magyarok kíméletlenül agresszív védekezése. Levegőt sem nagyon vehettek a szlovének, máris odalépett egy magyar, és hol szabályosan, hol pedig nem, de mindig zavart keltett. Egy-két kivételtől eltekintve minden gólukért vért izzadtak. Volt, hogy szó szerint vérüket adták egy gólért.

Hiába vannak nálunk nagyobb termetű játékosok, a szlovének lábon nem tudták Nagy Laciékat megverni. Aztán, ha netán emberelőnyben voltak, azzal sem tudtak igazán mit kezdeni. Szóval otthon dobtak 24-et úgy, hogy 5 hetest lőhettek, és nálunk volt 12 darab 2 perces kiállítás. Ennyi büntetést itthon valószínűleg nem szedünk be, talán Kavticnik sem fog minden hetest bedobni, amikor a szurkolók nem vele lesznek, és nem őt éltetik.

Címkék: sportfogadás, tipp,