Madárszarnak köszönhetik az 1,4 milliárdos lottónyereményt

2014-07-25
Egy sirály hozta meg a szerencsét annak a tescós dolgozókból álló lottószindikátusnak, akik 3,7 millió fontot nyertek a brit National Lottery-n.

 

Az 56 éves Jackie Beresford, aki az egyik angol Tesco éjszakai műszakjának 15 dolgozójából álló lottószindikátus vezetője, két héttel ezelőtt elment egy médiumhoz, aki azt mondta neki, hogy anyagi helyzete jelentősen javulni fog.

A hölgy – miután megtudta, hogy a lányát megtisztelte egy madár az ürülékével - úgy döntött, hogy a szokásostól eltérően, nem ő fogja megvenni a lottószindikátus szelvényeit. „A lányom épp egy keresztelőn volt, mikor rápottyantott egy sirály, hogy úgy mondjam” nyilatkozta a nő, aki az idei év elején veszítette el a férjét. „Nálam ez azt jelenti, hogy szerencse fog érni, ezért azt javasoltam, hogy ő vegye meg a szindikátus szelvényeit – és bejött! A médium azt mondta nekem, hogy a férjem csak azt az egyet bánja, hogy nem jobb anyagi körülmények között hagyott itt, és hogy van egy terve. Tudom, hogy most lemosolyog rám odafentről, és így gondoskodik rólam.” 

 

A csoport összesen 3.689.940 fontot nyert, így fejenként 245.996 fonttal (95 millió forinttal) lettek gazdagabbak. 

 

A 15 fős társaságból kilencen álltak a nyilvánosság elé egy sajtótájékoztató keretében. 

 

"Nagyon összetartó csapat vagyunk, és nagyon jól kijövünk, néhányan az éjszakai műszakban dolgoztunk, mikor megtudtuk, hogy nyertünk. Az egyik tag hívott fel, hogy elmondja, hogy miénk a jackpot, és én egyszerűen csak sikítottam egyet. Nem tudom, hogy hogy tudtuk végigvinni azt a műszakot, de valahogy sikerült - egy pár pohár pezsgő segítségével. Örülök, hogy végre megszabadultam a szelvénytől. Egy dvd doboza alá rejtettem, de rettegtem, hogy elvesztem valahogy." – mesélte Beresford asszony.

 

A  csoport, aminek eddig csak pár kisebb nyereménye volt, továbbra is dolgozni fog, de lehet, hogy páran leadják az éjszakai műszakot. „Ez a nyeremény megváltoztatja az életünket – sokkal könnyebbé teszi” - mondta egyikük, a 45 éves Alison Lonsdale, aki másodállásban dolgozik a boltban.

„Legtöbbünknek még nem is volt ideje, hogy kigondolja, hogy mihez kezd a pénzzel. De azt tudom, hogy én mit fogok csinálni először – kifizetem a hitelemet, hogy afelől már ne kelljen többé aggódnom. Egy tehát biztos, a hét végére a ház, amiben élek, az enyém lesz! Úgy döntöttünk, hogy visszaveszünk a dupla műszakokból, de egyikünk  se hagyja abba a munkát.” – nyilatkozta a szindikátus vezetője.