Ma van a nyerőgépek időszaki elszámolásának határideje

2012-10-19
A NAV SZEF honlapján ma megjelent tájékoztató arra hívja fel a szervezők figyelmét, hogy 2012.10.19-ig kötelesek időszaki elszámolást benyújtani az állami adóhatóságnak a még el nem számolt időszakra vonatkozóan.

 

A szerencsejáték szervezéséről szóló 1991. évi XXXIV. törvény módosításáról szóló 2012. évi CXLIV. törvény 2012. október 10-én hatályba lépett, és a hatálybalépést követő napon valamennyi pénznyerő automata és játékterem engedély érvényét vesztette.

 

Az egyes szerencsejátékok engedélyezésével, lebonyolításával és ellenőrzésével kapcsolatos feladatok végrehajtásáról 32/2005. (X. 21.) PM rendelet 51. § (5) pontja alapján a szervező tevékenységének megszűnése esetén 8 napon belül, a tevékenység saját elhatározásából való megszüntetése esetén az ennek megállapítására irányuló kérelem benyújtásával egyidejűleg köteles időszaki elszámolást benyújtani az állami adóhatóságnak a még el nem számolt időszakra vonatkozóan.

 

A fentiekben leírtak alapján valamennyi, a törvény módosítását megelőző időszakban pénznyerő automatát és játéktermet üzemeltető szervező szerencsejáték szervezői tevékenysége 2012.10.11-én a törvény erejénél fogva megszűnt, a tevékenység megszűnésről az állami adóhatóság határozatot nem hoz, a szervezők részére értesítést nem küld.

 

A tevékenység megszűnését követő 8 napon belül, így 2012.10.19-ig a szervező köteles időszaki elszámolást benyújtani az állami adóhatóságnak a még el nem számolt időszakra vonatkozóan.

 

Címkék: nyerőgép,