Lottólázból ébredve

Egy hatalmas álom dőlt össze tegnap, olyan 4 milliárd nagyságú. Mi a teendő ilyenkor?


Először is mérleget vonni magunkban: Kiszámolni, nagyjából mennyi pénzt költöttünk el álmaink megvalósítására, és saját lehetőségeinkhez mérten elhatározni, hogy

1. többet lottózó közelébe sem megyek
2. jó volt, izgalmas volt ennyi ideig a gazdagságról álmodozni, legközelebb megint megpróbálom...

Vigyázzunk azonban, ha közérzetünk drasztikus módon megváltozott a hír hatására negatív irányba, valamint ha az elmúlt időszakban másra sem tudtunk gondolni, mint a lottófőnyereményre. Akkor is aggódnunk kell, ha az elmúlt hetekben az összes fölös pénzünket lottóra költöttük, vagy akár a számlákat sem fizettük, be, hogy indulhassunk a főnyereményért.

Igaz, hogy a lottó nagyon kis százalékban teszi függővé az embereket, mégis előfordul, és mint minden függőségnek, ennek sincs jó vége. A betegség tekintetében a legveszélyesebbek azok a játékok, amik azonnali nyerési esélyt kínálnak, tehát befizetem a pénzt, és máris megtudom, nyertem-e vagy sem. És ezt ismételni lehet. A lottónál egy hetet kell várni az álom beteljesülésére, de mivel most hosszú időn át ismétlődött, ez az álom folyamatossá válhatott, így emelkedhetett a függővé vált emberek száma az országban.

Szerencsére ez az "inger" (mármint a nagy jackpot reménye) most megszűnt, hiszen a jövő heti várható főnyeremény 85 millió forintos összege aprópénz a 4 milliárdhoz képest. Ha elindultunk a betegség spiráljában lefelé, most fellélegezhetünk, és tisztább fejjel segítség után nézhetünk.

Érdemes elvégezni a függőségi tesztet, és ha megbukunk rajta, önvizsgálatot végezni. Vigyázzunk nagyon, hogy a nagy nyerés reménye ne vigyen minket más, még nagyobb függőségbe taszító játékok felé, hiszen a szerencsejátékok jelmondata: maradjon játék!!!

 

Ha a szerencsés nyertesek is erre járnak, ajánljuk, hogy olvassák el cikkünket, melyben arra adunk pár tippet, hogy hogyan tarthatja titokban szerencséjét, illetve hogyan érdemes befektetni a nyereményt.