Lopott szelvénnyel vették fel a világrekord lottónyereményt – perel egy férfi

2023-03-03
Egy férfi azt állítja, hogy a szelvényt, amivel felvették a 2 milliárd dolláros Powerball jackpotot, tőle lopták.

 

A kaliforniai lottótársaság fenntartja, hogy megfelelően ellenőrizte a rekorddöntő, 2,04 milliárd dolláros Powerball jackpot jogos nyertesét, miután egy férfi azt állítja, hogy övé volt a nyertes szelvény, mielőtt ellopták volna – tudósított a tmz.com hírportál.

A Los Angeles-i megyei felsőbíróságon február 22-én benyújtott keresetben egy bizonyos Jose Rivera azt állítja, hogy a nyertes szelvényt a sorsolás előtti napon vásárolta a Joe's Service Centerben, Altadenában, de azt egy „Reggie” nevű illető – a vádlott - még aznap ellopta tőle. Azt, hogy ez hogyan sikerült az illetőnek, nem részletezi a beadvány.

Az állami tisztviselők visszautasították Rivera azon állítását, hogy ő a nyertes, és megerősítették, hogy Edwin Castro a valódi nyertes, ahogyan azt február 14-én bejelentették.

"Ami a nagynyertesek átvilágítási folyamatát illeti, a California Lottery a legnagyobb bizalommal van a folyamatában" - nyilatkozta Carolyn Becker, a California Lottery szóvivője az ABC News-nak. "A kaliforniai lottótársaság továbbra is biztos abban, hogy Edwin Castro a 2022. novemberi Powerball sorsolás 2,04 milliárd dolláros főnyereményének jogos nyertese."

Rivera állítólag megkérte Reggie-t, hogy adja vissza neki a szelvényt a nyerőszámok kihirdetése után, azonban a férfi visszautasította, és állítólag megpróbálta megzsarolni, hogy fele-fele részben osztozzanak a pénzen. Rivera azt állítja, hogy nem ismeri Reggie valódi nevét, ami a kereset szerint egy kitalált név.

A California Lottery az ABC News-nak adott nyilatkozatában elmondta, hogy nincs felhatalmazása arra, hogy a játékosai között elkövetett bűncselekményeket vizsgálja, és a nyomozást a helyi rendfenntartó tisztviselőkre hagyják.

A Joe's Service Station egyik alkalmazottja, azt mondta a The Daily Mail, hogy Rivera a sorsolás óta járt az üzletben.

„Bejött, az ügyvédje kiabált, de mi nem tudunk tenni semmit” – mondta a névtelenséget kívánó dolgozó. „A srác őrült” – tette hozzá. A dolgozó elmondta, hogy a lottótársaság megkapta a biztonsági kamera felvételét, melyen látszik, mikor a leendő nyertes megvásárolta a szelvényt, és az átvilágítási folyamat részeként „kockáról kockára” végigment rajta.

Mint ismeretes, idén február 14-én - három hónappal a sorsolást követően - a kaliforniai lottótársaság sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy Edwin Castro minden idők legnagyobb lottófőnyereményének nyertese. A lottótársaság bejelentése szerint csak egyetlen telitalálatos szelvény volt, melyet a Joe's Service Centerben vásároltak meg. Castro, aki nem jelent meg a sajtótájékoztatón, nem a 30 éves életjáradékot, hanem az egyszeri, 997,6 millió dolláros készpénzes kifizetési opciót választotta a nyeremény felvételekor.

130 millió eurós EuroMillions SZUPERSORSOLÁS pénteken

Az év első EuroMillions Szupersorsolását tartják február 3-án, pénteken, melynek főnyereménye 130 millió euró, azaz 48,7 milliárd forint lesz. A játék nem tévesztendő össze az EuroMillions kistestvérével, a magyar lottózókban is kapható EuroJackpottal. Az EuroMillions szelvényei a nemzetközi online lottózókban vásárolható meg.