Letartóztatták a Sheriff Gaming elnökét Hollandiában

2013-11-21
A holland bűnüldöző szervek a hét elején négy embert tartóztattak le pénzmosás, hamisítás, illegális szerencsejáték-szervezés és bűnszervezetben való közreműködés vádjával. Egyikük a 3D-s nyerőgépjátékokat fejlesztő Sheriff Gaming anyavállalatának elnök-vezérigazgatója, Stijn Flapper.

 

A holland hatóságok májusban jelentették be, hogy egy nyomozás kapcsán 100 bankszámlát, valamint 80 lakó- és üzleti ingatlant foglaltak le Hollandiában, Belgiumban, Németországban és Spanyolországban. 

Az esettel kapcsolatban hétfőn négy férfit helyeztek előzetes letartóztatásba: a Sheriff Gaming anyavállalatának, a Bubble Group NV-nek az elnök-vezérigazgatóját, Stijn Flappert, Michael és Maurice Gregoire-t, valamint a három férfi pénzügyi tanácsadóját.

 

A holland közszolgálati műsorszolgáltató, az Omroep Brabant arról számolt be, hogy a Legfőbb Ügyész hivatala a 33 éves Michael Gregoire-t vádolja annak a bűnszövetkezetnek a vezetésével, mely több millió eurót mosott tisztára egy szövevényes vállalati struktúrán - többek közt illegális online szerencsejáték portálokon - keresztül. A májusi rendőrségi akció során bezárattak hét, az üggyel kapcsolatba hozható online szerencsejáték oldalt.

 

A rendőrségi információk szerint a csoport összesen 110 millió eurót mosott tisztára, melyből a trió körülbelül 30-50 millió eurót tett zsebre. Az  NL Times holland napilap úgy tudja, hogy a Gregoire testvéreknek 10 millió euró értékben vannak ingatlanjai Spanyolországban. Egyébként Flapper és a Gregoire testvérek is szerepelnek a leggazdagabb ifjú milliomosokat tartalmazó idei Top 100 listán. A három férfi azóta egy közvetítőn keresztül sajnálkozását fejezte ki, hogy vagyonukat ilyen módon nyilvánosan ünnepelték.

 

Szeptemberben az Alderney Szerencsejáték Felügyelet felfüggesztette a Bubble Group B2B szerencsejáték liszenszét, és ezt a döntést egy londoni zárt ajtós meghallgatást követően október végén jóváhagyták. A Sheriff Gaming több nagy online szerencsejáték szolgáltató számára is biztosított 3D-s nyerőgépjátékokat, többek közt a Bet365-nek, a BetClic-nek, a Betssonnak, a Gala Coralnak, a Microgamingnak és az Unibetnek.

 

A Sheriff Gaming közleményt tett közzé weboldalán, melyben megerősítette, hogy a rendőrség "kihallgatásra hívta" Flappert a vádakkal kapcsolatban, ugyanakkor bizakodását fejezte ki, hogy hamarosan sikerül tisztázniuk magukat a pénzmosás vádja alól.