Lesz-e kaszinó Szegeden?

2013-09-16
A szegedi közgyűlés a Nemzetgazdasági Minisztérium kérésére a héten dönt arról, hogy hozzájárulnak-e ahhoz, hogy II. kategóriás kaszinó nyíljon a városban.

Augusztus elején Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára arra kérte levélben Botka László polgármestert, hogy a szegedi közgyűlés soron következő ülésén „tűzze napirendre annak a kérdésnek az eldöntését, hogy a közgyűlés támogatja-e Szeged város közigazgatási területén II-es kategóriájú játékkaszinó működésére vonatkozó koncessziós pályázat kiírását." - írja a Délmagyar.hu.

 

A Népszabadság információi szerint tíz vidéki városban – Szeged mellett többek között Debrecenben, Pécsen, Siófokon, de akár Esztergomban is – üzemelhetne játékkaszinó, a befektetőket meghívásos koncessziós pályázaton választaná ki a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az I-es kategóriába tartozó kaszinót kizárólag e célból létrehozott, legalább 1 milliárd, a II-es kategóriába tartozó játékkaszinót kizárólag e célból létrehozott, legalább 100 millió forint alap- vagy törzstőkével rendelkező gazdálkodó szervezet működtethet. A II-es típusú kaszinó koncesszióját legfeljebb 10 évre adják, a jog tulajdonosa Budapesten és Pest megyében évente 350, az ország más területein 50 millió forint koncessziós díjat köteles fizetni.

 

A szegedi városi közgyűlés szeptember 20-i ülésén határoz majd arról, hozzájárul vagy sem ahhoz, hogy a nemzetgazdasági tárca koncessziós pályázatot írjon ki II-es kategóriájú kaszinó üzemeltetésére Szegeden. A Népszabadság információja szerint a gazdasági tárca a tíz új kaszinótól évente egyenként 850 millió forint adóbevételre számít.

Címkék: kaszinó,