Las Vegas kaszinó főutcája lett az egyik leg Insta-barátabb hely az USA-ban

2023-03-06
Egy új felmérés szerint Las Vegas kaszinó főutcája az USA egyik legfestőibb útja

 

A Las Vegas Strip neonfényei a jelek szerint a fotókon is jól mutatnak, hiszen a világ leghíresebb kaszinó főutcája az egyik legtöbbet fényképezett út az Instagram-felhasználók körében.

A FINN autókereskedő cég közelmúltbeli felmérése szerint a Strip a negyedik a „tökéletes szépségű” utak toplistáján az Egyesült Államokban, a New York-i Broadway, a 66-os út és a New Orleans-i Bourbon Street mögött. 

A Strip „festői” jellege alapján ugyanakkor a második helyen áll a Broadway mögött és a 66-os út előtt. “A második The Las Vegas Strip, több mint 3,2 millió Instagram-bejegyzéssel. A Strip a város dobogó szíve, mely a világ legnagyobb szállodáinak, üdülőhelyeinek és természetesen a várost világhírűvé tevő kaszinóinak ad otthont” – jegyezte meg a FINN.

A Clark megyében található „Strip” a Las Vegas Boulevard a Sahara Avenue és a Russell Road közötti 6,2 mérföldes szakasza. Szigorúan véve a Strip legdélebbi létesítménye a Mandalay Bay, a legészakibb pedig a Sahara, azonban manapság gyakran bővebb területre is értik, tehát az azon kívül eső komplexumokra is (például a Hard Rock Hotel & Casino), mivel már majdnem minden hely foglalt az említett 6,8 km-es szakaszon.

Las Vegas Strip - nincs messze a tökéletes pontszámtól

Az Instagram és a TikTok megosztásokból származó adatok alapján a FINN a tökéletes szépségű utakat értékelte az Egyesült Államokban, és a Broadway volt az egyetlen, amely tökéletes, 10-es pontszámot ért el.

A Las Vegas Strip nem sokkal maradt le mögötte a maga 9,63 pontjával. A New York-i színházi negyed, a 66-os út, a Bourbon Street és a Strip mellett a tökéletes képek listáján többek között a floridai Ocean Drive, a chicagói Michigan Avenue, a San Francisco-i Lombard Street és a Pacific Coast Highway kaliforniai része is szerepel. 

Ami a TikTok nézettséget illeti, a Strip 47,2 millióval jelentkezett be, a Broadway, a Bourbon Street, a Route 66, a Michigan Avenue és az Ocean Drive mögött.

„A TikTok legnépszerűbb útja a Broadway, 6,8 milliárd megtekintéssel. A Manhattan teljes hosszában, a városházától a Bronxig elterülő Broadway New York egyik leghíresebb turisztikai látványossága, számos színházának köszönhetően, amelyek pazar előadásaikkal a világ minden tájáról vonzzák a tömegeket” – jegyezte meg Finn.

Nevada egy festői állam

A Las Vegas Strip iránti fent említett Instagram és TikTok lelkesedésnek köszönhetően Nevada a FINN szerint a második legfestőibb állam, New York mögött. A harmadik helyen a nyugatról Nevadával határos Kalifornia végzett. A „tökéletes szépségű” államok listáján ugyanakkor Illinois, Oregon és Kalifornia áll az első három helyen.

 
Címkék: kaszinó,