Közel 8 millióval kártalanított egy játékost a PokerStars

2013-08-07
Douglas Polk high-stakes online pókerjátékos hekkeléses csalás áldozata lett – ellenfele a számítógépére telepített program segítségével belelátott a lapjaiba, és 35 ezer dollárt nyert tőle.

 

Polk gyanúja szerint a kémszoftvert egy bizonyos Joshua Tyler telepítette a gépére, aki két alkalommal is megszállt Polk Las Vegas-i házában - először 2013 februárjában, másodszor pedig 2013 március végén. 

Az első látogatás után Polk lakótársai egyből elkezdtek veszíteni különböző ismeretlen ellenfelekkel szemben, általuk gyanúsnak tartott körülmények között, azonban Polk abban az időben még nem fogott gyanút, a szokásos vesztő szériának gondolta az eseteket.

Tyler márciusi látogatása során - mely után Polk Japánba utazott – Polk szavaival élve „történt pár bizarr szituáció”: Tyler például több alkalommal is szándékosan a házban maradt, mikor Polk nem tartózkodott otthon, és bement Polk irodájába is.

 

Tokióban Polk a PokerStarson játszott, mikor egy általa fishnek titulált, Forbidden536 nevű játékos beült mellé egy $5/$10 NL asztalhoz. Míg Polk általában sokkal nagyobb tétekkel játszik, mint $5/$10, Forbidden536 profiljából az látszik, hogy ő eddig leginkább mikro-tétes Sit&Go-kat játszott.

Miután több, mint 3.000 dollárt nyert, Forbidden536 különféle manipulációs taktikákkal rávette a WCGRider nicknéven játszó Polkot, hogy előbb $25/$50-re, majd $50/$100-ra emelje a tétet. Meglehetősen őrült játékstílusa ellenére Forbidden536 érdekes módon mindig pontosan tudta, hogy mikor emeljen és mikor dobjon. 

Polknak felettébb gyanús lett a játszma, és értesítette a PokeStars-t, hogy szerinte ellenfele belelátott a lapjaiban. A PokerStars képviselője először közölte Polkkal, hogy ne nagyon lovalja bele magát az elképzelésbe, mert a legtöbb esetben nem találnak csalásra utaló jeleket az ilyen esetekben. 

Azonban egy pár hét múlva Polk kapott egy email-t, melyben a PokerStars jelezte, hogy ellenfele valóban belelátott a kártyáiba, azonban az eset nem a PokerStars biztonsági rendszerének hibájából történt, hanem egy, a Polk számítógépére telepített kémprogram segítségével. Ennek ellenére a PokerStars a Forbidden563 számláján lévő 34.397 dollárral kártalanította Polkot. 

 

Polk egyébként hasonló problémát tapasztalt a Full Tiltnél is, mikor 11 ezer dollárt veszített egy ismeretlen játékossal szemben hasonló módon, azonban a Full Tilt biztonsági szakértői nem találtak csalásra utaló nyomokat…

 

Címkék: póker,