Költekezik a rekordméretű lottónyeremény 84 éves tulajdonosa

2013-07-22
Gloria MacKenzie másfél hónapja nyerte meg a Powerball lottó 590 millió dolláros, mintegy 133 milliárd forintos jackpotját, és láthatóan úgy döntött, hogy kihasználja a még hátralévő időt …

 

A 84 éves Gloria MacKenzie nyerte minden idők legnagyobb, egy játékosnak kifizetett lottófőnyereményét. A legnagyobb lottónyeremény a MegaMillions 656 millió dolláros jackpotja volt, de azon 3 nyertese osztozott Illinois, Kansas, illetve Maryland államból.

 

Röviddel a nyeremény átvételét követően az amerikai sajtó már nagy dobra verte, hogy az idős hölgy elsőként egy hallókészüléket vett a hatalmas összegből. Június 9-én állítólag ő volt az, aki egy étteremben kifizette az összes, éppen ott lévő vendég fogyasztását. 2600 dollárt fizetett, és mind az öt pincérnek 50 dollár borravalót adott.

 

A legújabb hírek pedig arról szólnak, hogy az asszony az eddig bérelt, apró másfél szobás, vékonytetős házikóját egy közel 600 négyzetméteres, öt hálószobás házra cserélte. Az 1,2 millió dollárért vásárolt ház egy zárt, golfpályás lakóparkban található a floridai Jacksonville délkeleti részén. A 2002-ben épített, fenséges, kétszintes tóparti házban óriási, ívelt lépcsősor, házimozi, bár, kandalló, könyvtár, úszómedence, fürdő, hatalmas konyha és egy teljes méretű mosókonyha is található.

 

 

 

 

 

Az új szomszédok – zárt közösségről lévén szó – nem voltak hajlandóak nyilatkozni a sajtónak. Az idős hölgy régi szomszédai viszont annál készségesebben voltak: „Meglehetősen csalódottak vagyunk, hogy azóta nem láttuk őt.” – mondta egyikük, aki egy pár házzal odébb lakott MacKenzie asszony korábbi házikójától. A hölgy ugyanis a hírek szerint még a nyeremény átvétele előtt átköltözött egy luxusszállodába, és azóta nem látták a környéken - a régi házból két fia vitte el nemrégiben az ingóságait. 

 

MacKenzie asszony június 5-én vette át a nyereményét, és a floridai törvények értelmében nyilvánosságra hozták a nevét. Az asszony az egyösszegű kifizetést választotta az életjáradék helyett, és így az adók levonása után 278 millió dollárt (62,6 milliárd forintot) utaltak át a számlájára. Azóta sem ő, sem családtagjai nem nyilatkoztak a sajtónak…