Kína - Spanyolország: A meccs, amit jobb elveszíteni, mint megnyerni

2019-06-17
Bizony-bizony, ez lesz az a meccs, amit igazából egyik fél sem akar megnyerni, szóval ennek tudatában ez a mérkőzés aligha a gólokról, inkább azok hiányáról szól majd.

KÍna - Spanyolország

FIFA Women's World Cup - 2019

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2,5 alatt

Unibet odds: 1,50

Kezdés: hétfő, 18:00

 

Ha az F csoportot a női vb-n USA nyeri -márpedig nagyon úgy néz ki-, akkor ennek a négyesnek a 2. helyezettje játszik az Egyesült Államok ellen az egyenes kieséses szakasz első összecsapásán a 16 között. Mivel a 6 csoport négy legjobb csoport harmadikja is továbblép, így ezt a meccset kis túlzással jobb elveszíteni, mint megnyerni. Csoportelső vélhetően úgyis Németország lesz, Dél-Afrika legyőzése nem lehet probléma.

Jelenleg Kína és Spanyolország is 3-3 ponttal áll, egy döntetlennel mindkét csapat továbblép, de valószínű, hogy egy szűk vereséggel is.

Hihetnénk azt normális esetben, hogy Kína megpróbál nyerni, és elvenni a 2. helyet a spanyoloktól, de erre nem fogadnánk. Kína számára a döntetlen a tökéletes eredmény, hisz azzal megvan a továbbjutás, és sikerül elkerülni USA csapatát, amely talán a tornagyőzelem legnagyobb esélyes, utolsó két vb-n döntőzött.

Szóval lesz egy csapat (Kína), amelynek nem célja a góllövés, az viszont igen, hogy ne nagyon kapjon. Kínának a 0-0 tökéletes. Igazából Hermosóék sem nagyon tudnak mit tenni, mert ha Kína nem akar gólt lőni, akkor Kína nem fog nyerni. Ha meg nyernek a spanyolok, azzal csak magukat fárasztják, és ugyanúgy maradnak másodikak. Szóval ez a meccs vélhetően kevés eseményt hoz majd, mezőnyjátékkal múlatják az időt a lányok a pályán. De ha netán komolyan vennék, és a fair play szellemében egymásnak esnének, akkor sem tűnne ez sok-gólos meccsnek, Kína például itt a 2019-es tornán két 1-0-ás végeredményt produkált, és négy éve is a 3 meccséből kettő 1-0-lal ért véget.

A tippünk igazából a 0-0-ás döntetlen, de sokkal biztosabb ez a 2,5 gól alatt opció.

Címkék: sportfogadás, tipp,