Kikapott és nem jutott az elődöntőbe a Fradi

2013-03-16
A Ferencváros 30-27-re kikapott az orosz Zvezda Zvenyigorod vendégeként a női kézilabda Bajnokok Ligájában a középdöntő utolsó, 6. fordulójában.

 

Az FTC-nek így nem maradt esélye, hogy az elődöntőt jelentő első két hely valamelyikén végezzen négyesében.

 

Az elmúlt két szezonban KEK-győztes magyar csapatnak legalább egy pontot kellett volna szereznie ahhoz, hogy a csoport másik, vasárnapi mérkőzésének függvényében maradjon esélye a továbblépésre. Vereségével viszont eldőlt, hogy a kvartettből a szlovén Krim Ljubljana és a román Oltchim Valcea jutott a legjobb négy közé.

 

A mérkőzés elején kissé fáradtnak tűnt a Ferencváros, amely pénteken lekéste a bécsi csatlakozást, így csak szombat hajnalban érkezett Oroszországba. A folytatásban magukhoz tértek a zöld-fehérek, ledolgozták háromgólos hátrányukat, ezt követően pedig fej fej mellett haladtak a csapatok, hol az egyik, hol a másik vezetett egy-egy találattal. A játékrész második felében aztán feljavult a magyar együttes védekezése, minek köszönhetően a szünetig négygólos előnyre tett szert.

 

A második félidő viszont úgy kezdődött, mintha az öltözőben ragadt volna az FTC, a Zvenyigorod sorra lőtte a gólokat, míg védekezésben sokat segített az orosz gárdán a kapuscsere. A játékrész első részét 11-3-ra nyerték a vendéglátók, azaz Elek Gábor együttese négygólos hátrányba került. A sérülésektől tizedelt magyarok nem tudtak újítani, az ellenfél felülkerekedett rajtuk, ily módon pedig hiába rajtoltak a középdöntőben három győzelemmel, az azt követő három vereség miatt végül csak a harmadik helyen végeztek kvartettjükben.

 

Eredmény, BL, középdöntő, 6. (utolsó) forduló, II. csoport:

Zvezda Zvenyigorod (orosz) - FTC-Rail Cargo Hungaria 30-27 (12-16)

a magyar csapat gólszerzői: Tomori, Szucsánszki 10-10, Vérten, Szamoránsky 2-2, Kovacsicz, Szekerczés, Such 1-1

 

A további program:

Oltchim Valcea (román)-Krim Ljubljana (szlovén), vasárnap 18.00

 

Az állás:

1. Krim Ljubljana 8 pont/5 mérkőzés

2. Oltchim Valcea 6/5

-----------------------------------

3. FTC 6/6

4. Zvenyigorod 2/6

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények rangsorolnak, s ebben a tekintetben az Oltchim Valcea jobb a Ferencvárosnál.

 

Később:

I. csoport:

Győri Audi ETO KC-Randers (dán) 16.00

Larvik (norvég)-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 17.45

Az állás: 

1. Győr 10 pont

2. Larvik 6

---------------

3. Podgorica 3

4. Randers 1

A csoportok első és második helyezettjei jutnak az áprilisi elődöntőbe, ahol az I. csoport 2. helyezettje a II. csoport 1. helyezettjével, az I. csoport győztese pedig a II. másodikjával találkozik.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kézilabda,