Kié lesz a póker nehézsúlyú világbajnoki öve?

A 2011-es online high stakes profitlista élén álló Daniel "jungleman12" Cates heads-up kihívást intézett a világhoz október végén. A kihívásra a prágai pókerfesztivál alatt kerülne sor december 6-án.

A játék €200/€400 téten folyna, a buy-in pedig €100.000 lesz, rebuy lehetőséggel - írja a PokerAkademia.hu.

A legtöbb profi pókeres szerint a jelenlegi feltételekkel senki sem fog jungleman12 ellen pókerezni, kedvezőbb oddsot kellene adnia, hogy valaki asztalhoz üljön ellene. Az eseményt szervező PokerFarm kedden reagált ezekre a véleményekre. Közleményében arról tájékoztatott, biztosan egyenlő feltételek lesznek a meccsen, ennek ellenére vannak érdeklődők, egy a pókervilágban viszonylag ismeretlen játékos például közel áll az elfogadáshoz, 48 órán belül ígért végleges választ.

Az egyenlő feltételekre elsősorban amiatt van szükség, mert, nem egyedi mérkőzésről van szó, a PokerFarm, boksz mintára, amolyan világbajnoki sorozatot szeretne felépíteni. A jungleman12 kihívás győztese megkapja a Póker Nehézsúlyú Világbajnoka címet (World Poker Heavyweight Championship, vagyis WPHC cím), és a hozzá járó világbajnoki aranyövet. Emellett a győztesnek garantálnia kell, hogy hat hónapon belül megvédi címét, ellenkező esetben elveszíti azt.

A WHPC prágai felvonása a WPT hivatalos honlapján lesz live stream követhető,15 perc csúszással.

Címkék: póker,