Kézi-Eb: Oroszország rágós falat lehet

2020-01-11
A magyar kézilabda-válogatott Oroszország ellen kezdi az Eb-t Svédországban. Bár a torna előtti napokon még favoritok voltunk, a meccs napjára a szorzók megfordultak, és már mindenhol az orosz válogatottat tekintik favoritnak. Hogy ez mit jelent? Semmit!

Magyarország - Oroszország

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 53,5 alatt

Unibet odds: 1,54

Kezdés:  2020.01.11.  16:00

 

A magyar és az orosz csapat is nagyon hasonló helyzetben van, hisz a csoportban még Dánia és Izland mellett igazából egy hely kiadó. A dánok félig-meddig hazai pályán játszanak majd Svédországban, de ha nem így lenne, a dán keret akkor is bivalyerős, a torna favoritja. A magyar-orosz-izlandi trióból viszont bármelyik kijöhet 'jól' és bármelyik pórul is járhat.

Nagyon nehéz megmondani, melyik csapat milyen erős, milyen formában van, hogy jön ki a lépés, döntő szituációkban melyik csapat mit alkot. A szorzók is ezt tükrözik, két hete még 3,70 körül fizetett az orosz győzelem, ma már a magyarok sikere közelít a 3.00-as oddshoz.

A magyar és az orosz csapat a selejtezőben találkozott, Oroszországban sikerült nyernünk, itt Magyarországon döntetlen született. Ezekből sem igazán lehet kiindulni, más hangulatú meccsek voltak, a játékosok formája sem volt ugyanolyan, mint most. Jó kérdés, melyik csapat izgul majd jobban, melyik edzői stáb tud meglepetést okozni, sok a bizonytalanság.

A mi tippünk, hogy elég kemény meccs lesz, sok hibával tarkított, kevésbé látványos összecsapás. Itt vélhetően mindkét oldal tudja, hogy nem gálázni kell, hanem nyerni. Nagy Laci egy interjúban elmondta, hogy a magyar együttes védekezése rendben van. Nos, ezt mi is reméljük, és hiszünk Nagy Lászlónak. Mikler remek kapus, ha a védelem összeálló előtte, akkor úgy 25 gólon limitálni lehet az oroszokat. Vélhetően mi sem fogjuk a 30 lőtt gólos határt ostromolni, ez egy fiatal, eléggé összeszokatlan együttes, sok-sok hiba fog becsúszni a támadó játékba. Aztán az oroszok sem fognak tétlenkedni védekezésben.

A két együttes a selejtezőben 44 és 46 gólos meccseket játszott. Most még nagyobb a tét, még több lesz a hiba, így az unibeten az 53,5 gól alatt opció bőven a játszható kategóriában van.

Címkék: sportfogadás, tipp,