Kettős Godolphin győzelem az Ascot 3. napján

2012-06-22
Kisebb incidens után a Godolphin csapat kettős győzelmét hozta a tegnapi versenynap csúcspontja, a Gold Cup.


A futam finisében Colour Vision (L Dettori) nekiment csapattársának Opinion Poll-nak (M. Barzalona). Elképzelhető, hogy ez is közrejátszott abban, hogy végül Colour Vision futott be elsőként a célba, Opinion Poll második lett.  Harmadikként Saddler’s Rock érkezett, a verseny favoritjának tartott Fame And Glory pedig csak hetedikként kullogott be...

 

 

A versenyintézőség magához hívatta a két zsokét, hogy kivizsgálják az esetet. Ezt követően erősítették csak meg és hirdették ki a végeredményt.

 

A Godolphin csapat és rajongói kitűntetett jelentőséget tulajdonítanak ennek a sikernek, hiszen idén eddig nem szerepeltek túl jól Európában.
„Az első és második hely nagyszerű eredmény számunkra” mondta Dettori, aki most szerezte 46. győzelmét az Ascot-on. „Mickael Barzalona és én jóbarátok vagyunk, de természetesen mindegyikünk nyerni akar.”

 

A korábban Mark Johnston által trenírozott Colour Vision télen került át a Godolphin istállóba, ekkortól kezdett vele Saeed Bin Suroor foglalkozni, aki számára jól jött a győzelem, hogy megerősítse pozícióját az istállón belül rivális kollégájával Mahmood Al Zarooni-val, Opinion Poll trénerével szemben.

 

 

Címkék: lóverseny,