Kétszáznyolcvan koncessziót nyert el megváltozott munkaképességű pályázó

2013-05-10
A trafikpályázatokon 280 koncessziót nyert el olyan pályázó, aki megváltozott munkaképességű, közülük 88-an egyben munkanélküliek is voltak eddig - közölte Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter egy szocialista országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában.

 

    Az MSZP-s Tóth Csaba egyebek mellett arról faggatta a tárcavezetőt, hogy az 5415 nyertes pályázat közül hány esetben jelentett előnyt a megváltozott munkaképesség, illetve a tartós munkanélküliség, továbbá hány korábbi dohánybolt-üzemeltető nyert koncessziót. 

    A parlamenti honlapon pénteken közzétett válaszában Németh Lászlóné azt írta: a benyújtott koncessziós pályázatokban 430 esetben jelölték meg, hogy a benyújtó tartósan munkanélküli vagy megváltozott munkaképességű, míg 88 esetben a pályázó munkanélküli és egyben megváltozott munkaképességű is.

    Tájékoztatása szerint 280 koncessziót nyert el megváltozott munkaképességű pályázó, ebből 88 nyertes eddig munkanélküli is volt. 

    A nyertes pályázatok közül 501-ben jelezte a pályázó, hogy már működő gazdasági társasági formában kívánja folytatni a koncessziós tevékenységet - közölte a miniszter, hozzátéve, hogy a nyertes pályázatok közül 2597 esetében jelölte meg a jelentkező, hogy újonnan létrejövő koncessziós társaság keretében végezné a dohány-kiskereskedelmi tevékenységet. 

 

 

Forrás: MTi