Két újabb online cég kapott liszenszet Schleswig-Holstein tartományban

2012-12-05
Az Interwetten és a Victor Chandler fogadóirodák is kaptak liszenszet hétfőn a németországi Schleswig-Holstein tartományban, ahol az országban elsőként próbálják aktívan legális keretek közé terelni az online sportfogadást.

 

Az engedély hat évig érvényes, 2018. december 3-ig. Eddig összesen  15 fogadási liszensz lett kiadva, a mostaniak mellett a Ladbrokes, a 888, a bet365, a Betfair és a bwin is megfelelt a feltételeknek, hogy csak a nagyobbakat említsük. A tartományi belügyminisztérium pedig kidolgozta az online játszani kívánók részére a személyüket azonosító kártyák rendszerét. Ezzel az online szerencsejáték biztonságát és átláthatóságát szeretnék biztosítani.

 

A Németországban július elseján elfogadott szerencsejáték szabályozás alapján 20 nemzeti sportfogadási liszensz adható majd ki. Az engedélyezett oldalak egy magas, 5%-os forgalom utáni adózást vállalnak el feltételként. A szabályozás alapján az online póker és a kaszinójátékok továbbra is tilalom alá esnek.

 

Schleswig-Holstein tartomány ezt az egyezményt nem írta alá, mégsincs hír annak a 22 online-kaszinó kérelemnek az elbírálásáról, amit augusztusig adtak be Németország legészakibb tartományában. Online sportfogadási irodák közül további 23 vár engedélyre, hiszen Schleswig-Holstein a saját jelenlegi szabályozása szerint korlátlan számú liszenszet adhat ki.

 

Címkék: adó, EU jog, sportfogadás,