Két évet kapott a kontaktlencsés kártyacsaló

2013-10-03
A Parmezán becenevű olasz szerencsejátékos 28 millió forintnak megfelelő összeget nyert egy francia kaszinóban úgy, hogy infravörös kontaktlencsét viselve látta az egyébként láthatatlan tintával megjelölt lapokat.

 

Az 56 éves Stefano Ampollini egyetlen este 60 ezer fontot nyert a cannes-i Les Princes kaszinóban, majd pár hónappal később visszatért, és ugyanazzal a trükkel 19 ezer fontot zsebelt be.

A saját magát „nemzetközileg elismert játékosnak és csalónak” nevező Ampollini a bíróságon ráadásul bevallotta, hogy büszke „munkájára”.

 

A férfi a kaszinóban dolgozó beépített emberei segítségével láthatatlan tintával jelölte meg a kártyákat, amiket aztán egy félmillió forint körüli összegbe kerülő infravörös kontaktlencse segítségével lehetett látni.

Ampollini mindig egy bűntársával szemben foglalt helyet az asztalnál - egy másik olasszal, akinek "Az Izraeli" volt a beceneve -, aki szipogással jelezte neki, hogy melyik kártyát válassza.

“A biztonságiak meglehetősen furcsának tartották a viselkedését, mivel meglehetősen könnyedén nyert, és legfőképp mert kétszer is dobott mikor rendkívül jó lapjai voltak, ami azt sejtette, hogy tudja, hogy milyen lapok vannak a krupiénál.” – mondta a kaszinó tulajdonosainak ügyvédje, Marc Concas.

A telefonos lehallgatással szerzett bizonyítékok szerint a kaszinó beépített embere átadta a kártyapaklikat az olaszoknak, akik láthatatlan tintával jelölték meg a lapokat. Ezután celofánba csomagolták őket, és visszatették a kaszinó szekrényébe, mintha mi sem történt volna

Mikor az első sikeres akció után két hónappal Ampollini ismét visszatért a kaszinóba, közel 7 millió forintnak megfelelő összeget nyert ugyanezzel a módszerrel, azonban utána letartóztatták.

 

A Les Princes Casino, ahol a csalás történt

 

A grassei bíróságon a jólöltözött Ampollini mosolyogva hallgatta, amint Marc Joando bíró a kifinomult csalási technikáját ecsetelte, majd két év letöltendő börtönbüntetésre és 31 millió forintnak megfelelő büntetés megfizetésére ítélte.

A csalásban két másik személy vett részt: az 55 éves Gianfranco Tirrito és az 57 éves Rocco Grassanno – ők két és fél évig ülhetnek a börtönben.

 

A kaszinó ügyvédje a Daily Telegraph-nak elmondta, hogy ez volt az első eset, hogy ezt a csalási technikát Európában alkalmazták.

 
Címkék: kaszinó, póker,