Kempes, Matthäus, Zidane és Cannavaro is sorsol

2013-12-05
A nyolc világbajnok nemzet képviselői közreműködnek a jövő évi brazíliai labdarúgó-világbajnokság pénteki csoportsorolásán Costa do Sauipében.

 

A mintegy 90 perces műsorban a sorsolást Jerome Valcke, a nemzetközi szövetség (FIFA) főtitkára vezényli le, akinek a német Lothar Matthäus, az olasz Fabio Cannavaro, az argentin Mario Kempes, a spanyol Fernando Hierro, a francia Zinédine Zidane, az uruguayi Alcides Ghiggia, az angol Geoff Hurst és a házigazdák részéről Cafu segédkezik majd.

 

A háromszoros világbajnok brazil Pelé úgy nyilatkozott, hogy nem szeretné kihúzni az országokat a kalapokból, a 73 éves élő legenda szerint ugyanis sokan őt tennék felelőssé az esetleges kedvezőtlen beosztásért. A szervezők szerint a Fekete Gyöngyszem más szerepet vállal majd a gálán.

 

A műsorvezető két brazil színész, Rodrigo Hilbert és Fernanda Lima lesz, a zenei programban pedig Alexandre Pires, Alcione, Emicida, Vanessa da Mata és Margareth Menezes lép színpadra.

 

Ami a 9000 négyzetméteres sátorban sorra kerülő esemény további számadatait illeti, a díszletet öt kamion szállította a helyszínre, a világítótestek össztömege pedig 36 tonna. A 193 országban közvetített gálára 4800 akkreditált személyt, köztük 2000 újságírót és a válogatottak szövetségi kapitányait is várják.

 

A 32 érdekelt szakvezetőből csak az uruguayi Oscar Tabarez és a mexikói Miguel Herrera nem lesz jelen. A show zökkenőmentes lebonyolításában 2700-an segédkeznek, köztük 200 önkéntes, 300 biztonsági ember és 300 FIFA-alkalmazott.

 

A gála Magyarországon - akárcsak a jövő évi vb - kizárólag az M1 műsorán lesz látható. A 16.50-kor kezdődő televíziós közvetítés kommentátora Knézy Jenő, a stúdió műsorvezetője pedig Menczer Tamás lesz. 

A ceremóniáról a Kossuth Rádió is részletes tudósítást ad a pénteken 19.05-kor kezdődő Sportvilágban.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,