Karácsony környékén indulhat az online póker Nevadában

2012-05-17
Az amerikaiak 7-10 hónap múlva játszhatnak az első USA-beli licensszel rendelkező, valódi pénzes online pókerteremben.

 

Nevada állam Szerencsejáték Igazgatóságának elnöke, Mark Lipparelli a Szerencsejáték Bizottság hétfői ülésén azt mondta, hogy az első liszenszeket 30-60 napon belül kiadják, és valószínűleg ettől számítva körülbelül hat-nyolc hónap múlva indulhat a játék az első online pókertermekben. A legtöbb idő ahhoz kell majd, hogy a hatóságok átvizsgálják és elfogadják a szolgáltatók által használt technológiát. 

Több más állam is tett erőfeszítéseket, azonban továbbra is Nevada az egyetlen olyan állam az USA-ban, ahol jogszabályilag engedélyezték az online pókert.

 

A hétfői értekezlet középpontjában a biztonsági kérdések álltak. A Bwin.party Digital Entertainment vezérigazgatója, Jim Ryan hangsúlyozta, hogy vállalata  Európában sikeresen csökkentette a csalással, összejátszással és a kiskorúakkal kapcsolatos problémákat. Elmondta, hogy havi 1 millió felhasználójuk mellett, mindössze csak 10 esetben sikerült kiskorúaknak átjutni a cég által használt biztonsági rendszeren.

 

Nevada egyelőre még próbálja kitalálni, hogy hogyan ötvözzék a jogszabályalkotók és a vállalatok elképzeléseit a személyazonosság ellenőrzésének kérdésében.

Ryan, és az MGM Resorts elnöke, Jim Murren egyetértett abban, hogy „központosított listákat” szeretnének azokról a személyekről, akik valamilyen okból kifolyólag nem játszhatnak az online termekben. Ez a lista tartalmazná azokat is, akiket csalás miatt  zártak ki, és azokat is, akik például önkorlátozás miatt kérik felfüggesztésüket.

Sandoval kormányzó aggodalmára, miszerint hogyan tudják megakadályozni, hogy a Nevada-val szomszédos államokból bejelentkezzenek a rendszerbe, Ryan elmondta, hogy a jelenlegi helymeghatározó technológia 99,8% pontossággal képes megállapítani a játékos helyét.

 

Annak ellenére, hogy államában már előrelépések vannak, Nevada állam Szerencsejáték Igazgatóságának elnöke, Mark Lipparelli hétfőn még elmondta, hogy szövetségi szabályozást szeretne.

 
Címkék: online játék, póker,