Jövőre visszatér az egymillió dolláros nevezési díjú pókerverseny

2013-10-21
2014-ben ismét megrendezik a WSOP széria BIG ONE For ONE DROP elnevezésű pókertornáját, és ez az ígéretek szerint még a 2012-es, minden rekordot megdöntő eseményt is felül fogja múlni.

 

Erre vártak a pókervilág leggazdagabbjai: a One Drop jótékonysági alapítvány bejelentette, hogy 2014 nyarán, a 45. WSOP fesztivál keretében ismét megrendezésre kerül az 1 millió dolláros nevezési díjú BIG ONE for ONE DROP pókerverseny. A torna 2014. június 29. és július 1. között fog zajlani, ezúttal nem a Rio All Suite Hotel-ben, hanem a Caesars Palace-ban.

 

A rendezők ígérete szerint a torna még nagyobb lesz, mint a 2012-ben megrendezett Big One: nyolccal több versenyzőnek biztosítanak helyet, így összesen 56 játékos ülhet majd az asztalokhoz. Ez azt jelenti, hogy az első helyért járó díj több, mint 20 millió dollár is lehet, és a nevezők 16-20 százaléka részesülhet majd a póker történelmének legnagyobb nyereményalapjából.

 

Ha valakinek van erre a célra egymillió dollárja, jó ha siet a nevezéssel, hiszen a székek aki-kapja-marja elven kerülnek kiosztásra, és az első résztvevője már meg is van az eseménynek a One Drop alapítója, Guy Laliberté személyében, aki reméli, hogy idén sikerül az ötödik helynél előrébb lépnie.

 

“A 2012-es rendezvény egész egyszerűen hihetetlen volt, közel 5,7 millió dollárral gazdagodott az alapítvány számlája” – nyilatkozta Laliberté. „Még mindig rengeteg munka kell ahhoz, hogy mindnyájan vízhez juthassunk. Biztos vagyok benne, hogy a póker világa ismét megmozdul, és nagylelkűen támogatja majd az alapítványt, amivel életeket menthetünk.” Az egymillió dolláros nevezési díjak 11,11 százaléka ugyanis a Cirque Du Soleil cirkusztársaság tulajdonosa, Guy Laliberté által a harmadik világ vízproblémáinak enyhítésére létrehozott ONE DROP alapítványhoz kerül. 

 

Idén nem, 2012-ben viszont már rendeztek egy One Drop tornát, akkor Antonio Esfandiari nyerte meg minden idők legnagyobb pókernyereményét, a 18,3 millió dollárt

 
Címkék: póker,