Jelentkezett a harmadik legnagyobb lottónyeremény gazdája

2019-04-24
Egy 24 éves wisconsini férfi nyerte meg a Powerball lottó 768 millió dolláros, azaz 220 milliárd forintos jackpotját.

 

Manuel Franco kedden jelentkezett nyereményéért a lottótársaságnál, miután több hétig azon aggódott, hogy valaki ellopja tőle a kincset érő szelvényt . “Rám tört az a paranoia, hogy az egész világ rám vadászik. Minden nap azt gondoltam, hogy jön valaki utánam.” – mesélte. „Nehéz úgy élni a megszokott életed, hogy nálad az a szelvény, amit mindenki akar.”

 

A West Allis-ban élő férfi március 27-én, a sorsolás napján ment be egy benzinkútra, és ott vett 10 dollár értékben gépi lottót, mert „úgy éreztem, elég szerencsés napom van”. – mondta.

 

Franco – aki 18 éves kora óta játszik a Powerball lottón – másnap, munka után nézte át a szelvényeit, és kiszórta azokat, melyekkel nem nyert. Azt hitte, hogy már mindet ellenőrizte, de aztán észrevette, hogy kettő összeragadt. 

 

Mikor rájött, hogy a számai egyeznek a nyerőszámokkal (16, 20, 37, 44, 62 + 12), és hogy majdnem kidobta a nyertes szelvényt, “megőrült”. „Fantasztikus volt. A szívem szélsebesen kezdett verni, a vérem csak úgy száguldozott az ereimben, hirtelen melegem lett.” – emlékezett vissza a pillanatra. „5-10 percig csak üvöltöztem.” Aztán egyre idegesebb lett, úgyhogy gyorsan betette a milliárdokat érő szelvényt a lakásában lévő széfbe.

 

Minden idők harmadik legnagyobb lottónyereményének nyertese alig mosolygott a nyeremény átvételét követő sajtótájékoztatón  - csak akkor, mikor átadták neki a hatalmas szimbolikus csekket.

 

 

A férfinak nem nagyon kell dolgoznia többet élete hátralévő részében, még úgy se, hogy a nyeremény kisebb, egy összegben történő kifizetését választotta: így 477 millió dollárt, azaz 137 milliárd forintot kap. 

 

“Miután megtudtam, hogy nyertem, őszintén szólva, nem tudtam tovább dolgozni.” – vallotta be. Két nappal azután, hogy rájött, hogy milliárdos, felmondott a munkahelyén. Nem árulta el, hogy mivel foglalkozott, de azt elárulta, hogy alig volt 1000 dollár a bankszámláján. Most arra számít, hogy mindenféle emberek fogják megkörnyékezni, hogy pénzt kérjenek tőle. „Készen állok erre, és tudom, hogyan mondjak nemet az embereknek.” – közölte.

 

Elmondta még, hogy felvett egy pénzügyi és jogi szakemberekből álló csapatot, hogy segítsenek neki okosan befektetni a hatalmas összeget – és hogy nem tervezi, hogy továbbra is lottózni fog.

 

“Biztos vagyok benne, hogy én nem leszek az a lottónyertes, aki csődbe megy, vagy ilyesmi. Úgy tervezem, hogy olyan normális életet élek, amennyire csak lehetséges.” – nyilatkozta. Nem tudja még, mit tartogat számára a jövő, de mindenképp szeretne „segíteni a világon”. 

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán