Jelentkezett a 74 milliárdos lottójackpot nyertese

2012-08-23
Egy hétbe telt, de végül jelentkezett a michigani lottótársaságnál a Powerball lottó 337 millió dolláros jackpotjának nyertese.

 

Hogy mire várt ilyen sokáig? „Nem mindennapi összeg ez.  Ez a Powerball történetének harmadik legnagyobb nyereménye.” mondta a lottótársaság pr igazgatója, Andi Brancato a Los Angeles Times-nak. „Nem szokatlan, hogy egy hetet, vagy akár 10 napot is vár a nyertes, mielőtt összeszedi magát, vesz egy nagy levegőt, és beszél egy pénzügyi tanácsadóval.”

 

Ráadásul a Powerball lottó szabályai szerint a nyertesnek most mindenképp nyilvánosság elé kell állnia. Erre egy év áll rendelkezésére, addig a lottótársaság semmilyen részletet nem árul el róla, még annyit sem közöl, hogy egyetlen ember, vagy egy csoport nyerte-e az összeget.

 

Az augusztus 15-i sorsolás szerencsés nyertese eldöntheti, hogy a következő 29 évben, éves járadék formájában kívánja-e felvenni a teljes 337 millió dolláros (74 milliárd forintos) összeget, vagy egyösszegben kéri a kifizetést. Ez utóbbi esetben az adók levonása után 224,66 millió dollárt (49,5 millió forintot) fognak átutalni bankszámlájára. A Powerball tájékoztatása szerint a legtöbb nyertes egyébként az egyösszegű kifizetést választja.