Jamaica - Ausztrália: Csak a különbség kérdéses

2019-06-18
Jamaica nem sokat mutatott ezen a vb-n, Ausztrália viszont többször bizonyított már. A Matildas még a csoportját is megnyerheti, ehhez kell egy kis brazil segítség, meg az, hogy Kerrék alaposan megtömjék Jamaicát.

Jamaica - Ausztrália

Női foci-vb, 3. csoportkör

 

Online sportfogadás tipp: Ausztrália góljai 3,5 felett

Unibet odds: 1,50

Kezdés: kedd, 21:00

 

Ausztrália női válogatottja meglepetésre a nyitómeccsén 2-1-re kikapott Olaszországtól. Ez tényleg meglepetés volt, ha nem is óriási. Az ausztrál együttes erősebb, és a brazilok elleni 2. meccsén ezt bizonyította is.

A Matildas 2-0-ás hátrányból fordított Brazília ellen. Hiába mentek 2 góllal Martáék, a meccsen az erejüket elég rosszul osztották be. Marta és Formiga a félidőben kiszállt, aminek egyrészt a begyűjtött lapok okolhatók, meg ugye egyikőjük sem fiatal. A másik ok pedig, hogy a meccs első félidejében a brazilok minden puskaport ellőttek. A 2. játékrészben látszódott, hogy fizikálisan az ausztrál a jobban felkészített együttes. A meccs vége felé már csak alibi lövésekre futotta Brazíliától, kontroll alatt volt a meccs ausztrál részről.

Jamaica itt a világbajnokságon sokat nem mutatott. Igazából már a kijutás is óriási meglepetés volt, de az látszik, hogy komolyabb szintű csapatok ellen esélytelen a CONCACAf zónából érkező együttes. A selejtezők gólkirálynője, Shaw ugyan jó játékos, de mivel ő támadó, el kéne juttatni hozzá a labdát a társaknak, és támogatást nyújtani neki, mert egyedül 3-4 védővel azért ő sem tud mit kezdeni.

Jamaica ellen Brazília büntetőt rontott, így is 3-0 lett  vége, az olaszok 5 gólt lőttek, pedig nem is nagyon forszírozták a góllövést a biztos előny tudatában. Ezek alapján nem kizárt, hogy a győzelmi kényszerben focizó ausztrál lányok jól megtömik Jamaicát. Ausztrália ugyanis szeretne elkerülni a csoport 3. helyéről, ehhez viszont jó sok gólt kell lőni, ha a brazilok megverik az olaszokat.

A tippünk, hogy az ausztrál csapat nem fog taktikázni, megpróbálja úgy megverni Jamaicát, ahogy csak tudja. Persze adódhat extrém eset, mondjuk félidőben megtudják, hogy a másik meccsen Olaszország 3-0-ra vezet Brazília ellen, akkor elmehet a kedvük. De ez tényleg extrém eset, már csak azért is, mert a brazilok is nyerni akarnak a jobb és kedvezőbb folytatás reményében. Ausztrália eleve őszinte focit játszik, Foordék nem fogják majd vissza magukat a 3. csoportmeccsen. Jamaica már az olaszok elleni találkozó végén is szétcsúszott, most még fáradtabbak lesznek, miközben az ellenfél fizikálisan elég jónak tűnik, nem beszélve arról, hogy mennyivel jobb taktikailag Ausztrália, és egyénileg is sokkal képzettebbek az ausztrál lányok.

Címkék: sportfogadás, tipp,