Izland - Magyarország: Kemények ezek a szigetlakók

2020-01-15
Izlandot a torna előtt amolyan sötét lónak tartottuk, benne volt a csapatban a blama, és benne volt az is, ami végül kijött. Izland talán az egész mezőny legjobb formában lévő csapata.

Izland - Magyarország

Online sportfogadás tipp: Izland góljai 28.5 felett

Unibet odds: 2.02

Kezdés:  2020.01.15. 18:15

 

Izland sokkolta az Eb-mezőnyét, és főleg sokkolta egész Dániát. A bemutatkozó meccsen Mikkel Hansenék ellen tudott nyerni Izland, pedig akkor az a dán csapat még nem volt úgy megütve, mint amikor már mi játszottunk vele. Izland nem nagyon hagyott levegőt Dániának, Hansenék elég tehetetlenek voltak. Aztán a dánok baját még tetőzte a magyar válogatott, amely a megnyitott védekezéssel össze-vissza zavarta a dán fejeket, amelyek amúgy sem voltak tiszták.

Viszont a magyar csapat a dánok elleni találkozóhoz úgy állt oda, hogy nincs veszíteni valója. Most már van, hisz a továbbjutás realitássá vált. Balogh Zsoltiék egy heroikus meccsen Oroszországot 1 góllal verték, ez volt a 'kötelező'. Kapóra jött az orosz együttes pocsék formája, Atmanék elég ramaty formában játszottak, és ha ezt lehet tetézni, akkor az oroszok tetézték is. Az Izland-Oroszország találkozón Palmarssonék kivégezték az orosz együttest, 34 gólt dobtak, és összesen 23-mat kaptak. Izland a dánok ellen is 31-ig jutott, szóval brutális tűzerő van ott.

Ráadásul azért is kellemetlen csapat Izland, mert nagyon kemény a védekezése. Hatékony elöl és hátul is, ha ezt a formát tartani tudják, sokáig menetelhetnek.

A magyar együttes megalkuvást nem tűrően játszott a dánok ellen. Jól állt nekünk az 'underdog' szerep, és ez a fiatal csapat tökös, bátor játékkal nagyon meglepte Dániát, amely végül ikszre mentette a meccset, így az esélyt meghagyta magának a továbbjutásra. Viszont az tény, ha az Izland-Magyarország meccs iksz, vagy mi nyerünk, a dánok már csomagolhatnak is, hisz kiesnek.

Izland számára viszont nem mindegy, hogy iksz vagy nyer, mert ha nyer, két pontot visz magával. Ugyanakkor az is igaz, ha mi nyerünk, akkor mi viszünk tovább két pontot. Ám látva azt, ahogy Izland játszik, azt az energiát, hát azt a csapatot sem a hatos falunk, sem a nyitott védekezésünk nem fogja megállítani. Brutális energiával játszik Izland, nagy játékkedvvel, gyorsan, kevés hibával. Nálunk eddig a kiállítások sem jöttek szerencsére, Bánhidiék ott a fal közepén megúszták a 2 perceket, de ez sem lesz mindig így. Az izlandiakat nagyon nehéz lesz tartani.

Ráadásul, Izland mindenképp továbbjutó, ha ma 20 góllal kikap, akkor is. Szóval rajtuk ilyen szempontból kevesebb a teher, míg nekünk ez megint az úgymond kötelező győzelem kategória lenne. Palmarssonék viszont rettentő gyorsan játszanak, és tuti nem fogják hagyni azt, hogy mi támadás és védekezés között cserélgessünk, egyből gólt akarnak majd szerezni a rendezetlen védelem ellen.

Címkék: sportfogadás, tipp,