Itt az ideje bízni az Atletiben!

2019-09-02
A FIFA játéknapok előtt jöjjön egy long term tipp a LaLigából. Három forduló után persze nem lehet reális képet kapni minden csapatról, de nagyon úgy tűnik, hogy az Atleti kiénekelheti a sajtot a két gigász szájából.

Melyik csapat lesz a bajnok a 2019/20-as LaLiga szezonban?

Online sportfogadás tipp: A 2019/20-as idény bajnoka az Atletico Madrid

Unibet odds: 8.00

Az odds ekkor érvényes:  2019.09.02. 10:00

 

A LaLigából 3 forduló pörgött le, és egyedül az Atletico Madrid tudott 100%-os maradni. Az tény, hogy nem élcsapatokkal találkozott, de a Leganés kellemetlen ellenfél, a Getafe szintén. Az Eibar ellen elleni találkozón pedig 0-2-ről jött vissza és nyerte meg a meccset, szóval tartása is van a Matracosoknak.

Az Eibar elleni találkozó sokat elárul erről az együttesről. Láttuk már idén a Barcát és a Real Madridot is hátrányban focizni, egyik klub sem azt hozta, amit a szurkolók elvártak.

 

Stabil keret

Ha a 'tico keretét nézzük, azt sem lehet mondani, hogy meggyengült. Maximum azt, hogy átalakult. A Juanfran-Godin-Miranda-Felipe Luis hátsó négyes már nincs, de jött Trippier, angol válogatott, BL-döntős védő, Lodi a másik szélen remek játékos. Giménez Hermoso mellett ott van még Savic és Vrsaljko, szóval a védelem jó. Oblak szintén jó, talán a legjobb a ligában kapusok között.

A középpályát sem kell félteni, Lemar komoly formát mutat, Saul is magához tér előbb-utóbb. Koke stabilitást ad a csapatnak Partey szintén. Llorente, Vitolo, Herrera és Riquelme is használható játékosok a rotációban. Griezmann ugyan eligazolt a Barcához, de eddig ott egy jó meccs mellett hozott két pocsékat. Coutinho óta tudjuk, hogy azért a Barcában könnyen lefőhet a kávé bárkinek. Közben megérkezett Joao Felix, akit ha nem törnek ketté, simán tud majd olyan számokat hozni, mint Griezmann. Gyors, ügyes minden meccsen volt eddig két-három olyan megmozdulása, amely gólt ért a 'ticónak, legyen gól, gólpassz, vagy kiharcolt büntető. Közben ott van mellette két válogatott csatár, két igazi kilences, Morata és Diego Costa, akiket lehet rotálni.

Ez egy bitang erős keret, és nem lehet azt mondani, hogy egy-két játékos ne férne még el, de ha nagy sérüléshullám nem söpör át a csapaton, a 'tico képes megnyerni a bajnokságot, mert Simeone edzőként sokat bizonyított már a csapat élén.

 

Beragadó riválisok

Közben a Barca vergődik, Suarez és Messi sérült, Griezmann egyelőre homályos. Legutóbb is A 16 éves Fatinak kellett gólt lőnie a remihez az Osasuna ellen. Nem éles a Barca, és az fix, hogy az előző évek BL-betlijei nyomot hagytak a csapaton. Ráadásul Messi a korábbi években nem volt sérült sokáig, miközben előtte azért sokszor 1-2 hónapot kellett kihagynia combizom-húzódás miatt, rendre lerándult.

A Real Madrid pedig totál szét van esve, Zidane sem igazán tudja, hogy mit és miért csinál. Keresi az ideális kezdőt, de nem találja. Formán kívül vannak a játékosai, már akik épp bevethetőek, mert még alig kezdődött el az idény, és már 9 játékosnak volt vagy van sérülése. Hazard még pályára sem lépett, Jovic nulla a köbön eddig. Semmit sem frissült a csapat, Hazard egyelőre a levegőben lóg, Jovic-ért vagyont fizettek, de úgy néz ki, vele (is) kapufát lőttek. Még mindig érződik Ronaldo hiánya, de nem meglepő ez, nagy űrt hagyott maga után. A Villarreal ellen a persona non grataként kezelt Bale tudott két gólt lőni, majd kiállítatta magát, úgyhogy legközelebb nem játszik, meg eleve rendre sokat sérült

A Real Madridnak az előző idényben esélye sem volt bajnokságot nyerni. Most is tompa. A Barca elkényelmesedett, az Atleti viszont éhes a sikerre, sok jó értelemben vett éhes játékosa van most Simeonénak, és ha a két gigász nem tér magához, az Atleti meg továbbra is hasít, hát akkor mindenki a Matracosok hátát nézi majd a tabellán. Ez az csapat meg nem nagyon szokott kipukkanni.

Tény, hogy még mindig a Barca a favorit, a Real Madrid pedig a második legesélyesebb, de hogy az érték az Atletiben van, az is biztos.

Címkék: sportfogadás, tipp,