Itt az EU-hoz benyújtott VHR!

A várva várt végrehajtási rendelet - ezúttal biztos forrásból!

 

Tavaly november 1-jén lépett életbe az a törvény, amely ötszörösére emelte a hagyományos pénznyerő automaták üzemeltetése után havonta fizetendő adó mértékét. 

Az üzemeltetők közül azóta sokan döntöttek úgy, visszaadják vagy szüneteltetik engedélyeiket, vagyis kivárnak addig, amíg eldől, milyen feltételekkel tudnak áttérni a szerver alapú játékgépek üzemeltetésére.  A szerver központú gépekre való áttérés részletszabályait tartalmazó végrehajtási rendelet azonban azóta sem jelent meg.

Legutóbbi hírünk ezzel kapcsolatban az volt, hogy az EU notifikációs eljárás folyik éppen az ügyben, és március végén várható a megjelenése. A megjelenés továbbra is várat magára, azonban az EU-hoz benyújtott dokumentumokat sikerült megtalálnunk:

 

 

A nemzetgazdasági miniszter …/2012. (…) NGM rendelete

a helyhez kötött szerver alapú pénznyerő automatákat és a nem helyhez kötött szerver alapú pénznyerő rendszereket üzemeltető központi szerver működtetésének személyi, pénzügyi, műszaki és informatikai feltételeinek, valamint a központi szerver működtetőjét megillető szolgáltatási díj meghatározásáról

 

A nemzetgazdasági miniszter … /2012. (I. …) NGM rendelete

az egyes szerencsejátékok engedélyezésével, lebonyolításával és ellenőrzésével kapcsolatos feladatok végrehajtásáról szóló 32/2005. (X. 21.) PM rendelet módosításáról

  

Az első dokumentum az alábbi linkről, a második pedig az alábbiról tölthető le.