Ismét kinyithatnak a makaói kaszinók - múlóban a koronavírus pánik

2020-02-19
Úgy tűnik, hogy csitul a koronavírus okozta pánik, és az érintett területek megpróbálnak visszatérni a normális életbe.

 

A Macau Business cikke szerint a makaói kaszinók február 20-án éjfélkor nyithatnak ki újra. A hírt Lei Wai Nong gazdasági és pénzügyi államtitkár jelentette be a sajtó képviselői előtt. 

 

Továbbra sem fog azonban minden a szokásos módon működni. A kaszinó minden dolgozóját és látogatóját arcmaszk viselésére kötelezik, ugyanúgy, mint közvetlenül a kaszinók bezárásának elrendelését megelőző időszakban. Emellett új biztonsági intézkedéseket is bevezetnek, például messzebb kell helyezni egymástól a játékasztalokat.

 

A kormány azt is közölte, hogy február 20. éjfélétől minden olyan Makaóba belépni kívánó nem rezidens munkavállalót, aki a beutazást megelőző 14 napon belül Kínában tartózkodott, karanténba kell helyezni, és 14 napig orvosi megfigyelés alatt kell tartani Zhuhai-ban.

 

A makaói kaszinók február 5-én voltak kénytelenek bezárni egy kötelező, 15 napos időszakra. A kormány a rendelet kiadásakor megjegyezte, hogy a leállítási időszak meghosszabbítható, ha a koronavírust nem tudják megfékezni.

 

Összességében Makaóban eddig 10 bizonyítottan koronavírusos beteget találtak. A fertőzöttek közül öten Wuhanból érkezett, ahonnan a járvány kiindult. Azóta mind az öten meggyógyultak és hazamehettek, és Makaóban nem jelentettek egyetlen új fertőzést sem a február 5-i leállás óta.

 

Ez nyilván nagyszerű hír a makaói kaszinóüzemeltetők számára, akik a bezárásnak köszönhetően igen nehéz időszakot éltek át. A Wynn Resorts a korai becslések szerint 2,5 millió dollárt veszített minden olyan nap, amikor a kaszinók nem nyithattak ki.

 

A tiszta játékbevétel sem valószínű, hogy eléri a tavalyi szintet. A bezáráshoz vezető időszakban a tiszta játékbevétel 75%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest, és a látogatók száma nagyon hosszú idő óta most csökkent először.

 

Címkék: kaszinó,