Ismerik, de még nem jelentkezett a 134 milliárdért a lottónyertes

2018-04-11
Még nem jelentkezett nyereményéért az USA történelmének tizedik legnagyobb lottónyertese, aki 533 millió dollárt nyert a Mega Millions lottón.

 

A szerencsés nyertes egy Lukoil benzinkúton vette a nyertes szelvényt Riverdale-ben, New Jersey államban. Az üzlet tulajdonosa, Ameer Krass megerősítette az USA Today című lapnak, hogy megnézte a biztonsági kamera felvételét, így tudja, hogy ki a nyertes, de természetesen nem árulja el a kilétét. Elmondta, hogy nem beszélt azóta a vásárlóval, tiszteletben tartja a magánéletét.

“Ismerem őket, az egyik rendszeres vásárlónkról van szó, ami nagyszerű.” nyilatkozta Krass.”Ezt reméltük. Bár több száz, talán több ezer ügyfelünk van, nagy részüket arcról, névről is ismerjük.”

Krass 30 ezer dollár prémiumot kapott a lottótársaságtól, amiért ő értékesítette a telitalálatos szelvényt.

 

Természetesen van egy csekély esélye annak is, hogy a titokzatos nyertes úgy dönt, hogy egyáltalán nem veszi fel a nyereményt. Félhet attól, hogy nem lesz a továbbiakban magánélete, féltheti a biztonságát, vagy egyszerűen el akarja kerülni azt az érzelmi hullámvasutat, amit egy ekkora lottónyeremény jelent.

Ha végül jelentkezik, akkor eldöntheti, hogy 30 éves életjáradékként veszi –e fel az összeget (ekkor megkapja a teljes 533 millió dollárt), vagy egy összegben kéri a nyereményt, és ebben az esetben 324 millió dollárt utalnak át neki.

 

Anonim maradhat

 

New Jersey-ben az állam jogszabályai szerint a lottónyertesek nevét és lakóhelyét nyilvánosságra kell hozni, de lehetőség van arra, hogy a nyereményt egy bizalmi vagyonkezelőn keresztül vegyék fel, így végülis szerencsés esetben anonim maradhat a nyertes.

Nemrégiben tárgyalta a bíróság egy New Hampshire-i 560 millió dolláros Powerball nyertes ügyét: A sajtóban csak Jane Doe (Ismeretlen Nő) néven emlegetett játékos - aki minden idők nyolcadik legnagyobb, 560 millió dolláros főnyereményét ütötte meg január 6-án a Powerball lottón -  a lottótársaság weboldalán található információknak megfelelően aláírta a nyertes szelvény hátoldalát.  Később tudta meg, hogy emiatt nyilvánosságra fogják hozni a nevét, pedig a nyereményt igényelhette volna névtelenül is, ha egy bizalmi vagyonkezelő nevét írta volna rá a szelvényre.

A nő pert indított magánélete védelmében - ügyvédei azzal érveltek, hogy "A hölgy szeretne tovább úgy dolgozni, bemenni egy boltba vagy részt venni nyilvános eseményeken, hogy nem mutogatnak rá újjal, mint a félmilliárdos jutalom nyertesére. Továbbra is New Hampshire államban óhajt élni.” 

Charles Temple bíró végül úgy döntött, hogy a nyertes adatvédelmi érdekei felülmúlják az emberek azon jogát, hogy megismerjék a lottónyertest, és úgy határozott, hogy a nyereményt kifizethetik a hölgy által létrehozott Good Karma Family Trust számára.

 

A világ legnagyobb jackpotja: a €130 milliós EuroMillions SzuperJackpot

 

Jelenleg a világ legnagyobb jackpotját egyébként érdekes módon nem valamelyik amerikai lottó, hanem egy európai - mégpedig a legnagyobb összeurópai lottójáték - az EuroMillions kínálja (nem tévesztendő össze a magyar lottózókban is kapható EuroJackpottal!). Az április 20-i rendkívüli EuroMillions Szupersorsoláson hatalmasra növelt, 130 millió eurós (40 milliárd forintos) garantált jackpot várja a játékosokat. 

A játék 5+2 rendszerű, tehát először 5 főszámot kell kiválasztani 1 és 50 között, majd még 2 Lucky Star-nak nevezett pluszszámot 1 és 12 között. A jackpothoz mind az 5+2 számot el kell találni, de ha az 50 számból kettőt eltalálunk, már nyertünk. 

 

Hogyan lehet szelvényt venni?

 

Mivel a magyar lottótársaság nem tagja az EuroMillions szervezői körének, ezért a magyar lottózókban nem lehet szelvényt vásárolni. Hozzánk legközelebb Ausztriában lehet földi lottózóban szelvényt kapni, de az online lottózóknak hála ma már szerencsére nem kell átruccannunk a határon, ha játszani akarunk

EuroMillions szelvény vásárlása a theLotter online lottózóban