Így kell a lottón nyerni!

2013-02-21
Svájci játékos nyerte az EuroMillions lottó keddi 60 millió eurós jackpotját, és nem csak egy nyertes szelvénye volt!

 

Telitalálatosból természetesen csak egy volt neki, de mivel szisztematikusan játszott, még hat darab egyhibás, és három darab kéthibás szelvénye is lett, így 61 millió euró ütheti a markát. Ezzel ő lett Svájc 11. EuroMillions jackpot nyertese.

Ám még ezzel a mesés, több szelvénnyel elért nyereményével sem csúcstartó, mivel egy másik svájci játékos Zürichből 2011 novemberében 67,2 millió eurót nyert. Ugyanakkor nyereményük mindkettőjüknek jóval elmarad minden idők legnagyobb, 190 millió eurós EuroMillions jackpotjától, amit 2012 augusztusában nyert meg az angol Bayford házaspár.

 

A svájci lottótársaság szerint a nyertes szelvényt a húzás napján, február 19-én adták fel nem sokkal déli 12 óra előtt. A nyertes 30 svájci frankért vett 12 lottószelvényt, ebből 10 szelvénnyel nyert.

 

A jackpot február elseje óta halmozódott az EuroMillions heti két húzása során. Most, hogy a főnyereményt elvitték, a pénteki húzáson nyerthető legnagyobb nyeremény "mindössze" 15 millió euró, vagyis 4,35 milliárd forint lesz.

 

Címkék: euromillions,