Igen jól járt egy ügyvédi iroda a kaszinókoncessziós szerződésekkel

2014-06-18
A Népszabadság kikérte a Nemzetgazdasági Minisztériumtól, hogy mennyiért dolgozott a megbízott ügyvédi iroda a kaszinókoncessziók szerződésének előkészítésén, ellenjegyzésén.

 

Az NGM által nyilvánosságra hozott adatokból kiderül, hogy a minisztérium most közel háromszor annyit fizetett a szerződésekkel kapcsolatos jogi munkákra, mint a Pénzügyminisztérium nyolc év során összesen: a Bártfai Beatrix a Sárhegyi és Társai Ügyvédi Iroda bruttó 48,8 millió forintért menedzselte a II. kategóriás kaszinók szerződéseinek előkészítését és ellenjegyzését.

 

Összehasonlításképpen: 2002 és 2010 között, az akkori Pénzügyminisztérium összesen „csupán” 17 millió forintot fizetett ki hasonló, kaszinókoncesszióval kapcsolatos jogi munkára:

  • 2006 - Horváth és Társai Ügyvédi Iroda: 8,4 millió forint (Eurovegas-szerződés előkészítése)
  • 2008 - Horváth és Társai Ügyvédi Iroda: 1 millió forint (King’s City koncesszió jogi munkája) 
  • 2008 - Horváth és Társai Ügyvédi Iroda: 7,2 millió forint (Álomsziget koncessziószerződés)

 

Bártfai Beatrix irodája egyébként korábban Sukoró-ügyben képviselte már az államot, és összesen közel százmilliós megrendelést zsebelt be a kormánytól. 

 

A mostani munka egyébként nem volt túlságosan bonyolult, hiszen bár hét koncessziót osztottak ki négy szerződés alapján, mindez egy kampánymunkának tekinthető. A szerződések aláírása és ellenjegyzése ugyanis egy napon, május ötödikén történt. A szerződések ugyan nem azonosak betűről betűre, de jelentős hasonlóságot mutatnak, úgy tűnik, csupán egyetlen keret alapján kellett inkább testre, vagyis az adott koncesszióra szabni a dokumentumokat – jegyzi meg a Népszabadság.

 

Címkék: kaszinó,