iPad-ján teszi meg fogadásait a 100 éves nagyi

2015-06-26
A világ egyik legidősebb sportfogadója, a brit Dora Franklin lovival és egy pohár ginnel ünnepeli 100. születésnapját.

 

Az idős asszony - aki szerint az hosszú életének titka, hogy minden nap tesz meg fogadásokat, és esténként rendszeresen felhajt egy pohárka gint – idén már egy héttel születésnapja előtt megkezdte az ünneplést. Nem is akárhogyan: ellátogatott a híres Royal Ascot lóversenyre, ahol találkozhatott napjaink egyik leghíresebb zsokéjával, Frankie Dettori-val.

 

 

 

“Nagyon kedves volt” – újságolta Dora, akinek négy gyermeke, hét unokája és 7 dédunokája van. „Nagy felhajtást csináltak körülöttem, nagyon szép volt tőlük.”

„Évek óta fogadok Frankie-re, és emlékszem, hogy hét futamából ötre is tettem, mikor megcsinálta azt a ’varázslatos hetest’ az Ascoton.”

„Legutóbb 20 pennyt tettem Frankie-re és Golden Horn-ra – ez nagy összeg nálam -, és annyira örültem, mikor megnyerték az Epsom Derby-t.”

 

Dora, aki egészen 85 éves koráig golfbajnokságokon dolgozott pincérnőként, 14 éves korában kezdett el fogadni. Először apja helyett tette meg a téteket, aztán ő maga is játszott - ezt persze nem mondta el neki. „Akkoriban még nem voltak irodák, az utcán zajlott minden. Nem volt kifejezetten legális, de akkoriban ez így ment.” – mesélte a 100 éves matróna. „Az apám tudta nélkül, 14 évesen tettem meg az első saját fogadásomat – egy kicsit rosszalkodtam.”

 

 

Dora általában 5 penny-s each-way fogadásokat tesz meg, mégpedig az iPad-jén! 

„Majdnem minden nap fogadok, de a legtöbb, amit valaha is feltettem, 2 font volt, sosem költök nagy pénzeket. Néha nyerek, máskor veszítek, de sosem bánkódom. Ez csak egy hobbi, ami aktívan tartja az agyamat. Élvezem, mikor bekapcsolom a BBC Radio 2-t, és hallgatom, hogy mi történik.”

„És a gin – hát, minden este felhajtok egyet. Szeretem, és egyébként mindent megteszek, hogy egészséges életet éljek, tehát biztosra veszem, hogy egy kis pohárka gin nem árthat.” – mondja.

 

Dora 2015. június 26-án ünnepli 100. születésnapját családja és barátai körében – de természetesen ezen a napon sem nem felejti el megtenni szokásos napi fogadását. A legnagyobb brit fogadóiroda, a William Hill – mely Dora Royal Ascot-i utazását is szervezte – fogadhat arra, hogy a cég 1934-es indulása óta minden áldott nap tett meg náluk valamit. 100. születésnapjára a William Hill egy 100 fontos each-way fogadást adott Dorának a Royal Ascotra, mely a legnagyobb tét volt, melyet az asszony valaha is megjátszott…