WorldMillions - Saját lottójátékot indított a Lottoland

2017-05-11
A lottókra online fogadási lehetőséget nyújtó Lottoland elindította első saját fejlesztésű lottójátékát, a WorldMillions-t, mellyel hetente 5 illetve 10 milliárd forintot lehet nyerni.

 

A Lottoland által a “világ első globális lottójának” titulált játékot hetente kétszer sorsolják – csütörtökön és vasárnap. A csütörtöki sorsoláson 5 milliárd, a vasárnapin pedig 10 milliárd forintot lehet nyerni, mely a cég közleménye szerint „a világ legnagyobb garantált lottónyereménye”.

 

A WorldMillions szakít a lottójátékoknál hagyományosnak mondható “válassz ki ötöt (vagy hatot)” formátummal – a játékosoknak itt egy nyolc számjegyű számot kell választaniuk 00.000.000 és 99.999.999 között. Egyetlen számot sem adnak el kétszer, tehát a jackpot sosem osztódik, a számokat pedig aki-kapja-marja alapon értékesítik, tehát aki korábban érkezik, azé az áhított számsor.

 

Az a játékos nyeri meg az 5 vagy 10 milliárd forint értékű főnyereményt, akinek a 8-as számsora megegyezik a kisorsolt számokéval. A WorldMillions összesen 8 nyerő kategóriát különböztet meg, a nyeremény nagysága attól függ, hány utolsó számot talált el a játékos. Tehát ha például csak az utolsó számot találja el valaki, akkor a nyolcadik nyerőosztálynak a nyereménye lesz az övé. Ha az utolsó 2-számjegyű számot, akkor a hetedik kategória nyereményét kapja meg, ls így tovább.

 

A Lottoland közleménye szerint a WorldMillions nyerési esélye 1:100 millióhoz, ami szerintük “jelentősen jobb”, mint például az EuroMillions jackpotja (1:139 millió) esetében. 

 

A játékosok szelvény-részeket is megvásárolhatnak – tehát például egy szelvény egytized részét, mellyel a jackpot egytizedét nyerhetik meg. Arra is van lehetőség, hogy a játékosok előfizetés vásárlásával lefoglalják maguknak kedvenc számukat a jövőbeni WorldMillions sorsolásokra

 

A játékosok világszerte üdvözlik a Lottoland egyre szélesedő portfolióját – 2016 januárjában például, mikor beindították szolgáltatásukat Ausztráliában, az oldal akkora sikernek örvendett, hogy nem bírta a folyamatos hatalmas terhelést, és összeomlott. A Lottoland azóta már 500 ezer ausztrál ügyfelet szolgál ki, és villámgyorsan megkaparintotta a 2 milliárd dolláros ausztrál lottópiac 1 százalékát. 

 

WorldMillions szelvény vásárlása a Lottoland oldalán